I haven lige nu

den blå anemone i marts

Kategorier

  • Ingen kategorier

Gode biplanter

Cirsium rivulare Atropurp
Se skønne fotos fra Chelsea Flower Show 2010

Økologiske frø på nettet

Her finder du en oversigt med en masse hjemmesider, hvor du kan købe økologiske frø. Her finder du både økologiske frø til grønsager og blomster. Der er også mange af de spændende gamle sorter, kaldet heirloom på engelsk. Det er både forhandlere i Danmark, England og resten af verden. Der er et større udvalg på mange af de udenlandske sider og selv om der ryger porto på, kan det stadig være en god handel. Hvis de rigtige frø er på danske hjemmesider foretrækker jeg dog dem, både for at støtte de danske initiativer og for at frøene ikke skal transporteres tværs over jordkloden.
Jeg høster også selv frø fra min have og bytter gerne. Jeg bruger ingen sprøjtemidler og kunstgødning, men de kan nok ikke kaldes økologiske ud fra certifikat standart.

 

Økologisk frø fra danske forhandlere

Solsikken har et stort udvalg af økologiske og biodynamiske frø, både grønsager, grøngødning og blomster. De sælger også andet tilbehør så som økologisk gødning og den biodynamiske såkalender.

Urtegartneriet har et rigtig stort udvalg af økologiske og biodynamiske frø, både grønsager, grøngødning og blomster. De har også økologiske frø af mange gamle lægeurter. Desuden er de en planteskole så du kan også købe færdige økologiske planter.

Fuglebjergaard er Camilla Plums netbutik. Der er et stort udvalg i forskellige sorter af både grønsager, krydderurter, sommerblomster og stauder.  Jeg har handlet der et par gange og er godt tilfreds, kunne dog godt bruge mere så- og pasnings vejledning på poserne eller nettet.

Danske forhandlere der både har økologiske og konventionelle frø, kik efter om de er økologiske ved hver eneste frøtype.

Urbanfrø Langt de fleste af deres frø er økologiske, tror kun jeg har set et par særlige tomater der ikke er økologiske. Der er især fokus på det spiselige med forskellige grønsager og urter. Desværre kan man bare ikke se hvor mange frø der er i pakken.

Frøbutikken Det er langt fra alle deres frø der er økologiske, men især blandt grønsager kan du finde økologiske frø.

Kerneliv har et lille udvalg af økologiske grønsagsfrø

Billigfrø har et lille udvalg af økologiske grønsagsfrø, men de er billige.

Gourmet Garage sælger smagsfulde italienske sorter. Det er de færreste der er økologiske, men de har dog forskellige økologiske salater.

Hunsballe Frø sælger både til erhverv og private. Det er især til landbrug. men hvis du ønsker store mængder af fx grøngødning så kan du finde det her.

Plantefrø.dk har økologiske frø til spirer

Trifolium Frø har et lille udvalg af økolgiske grønsagsfrø

Blomsterverden har enkelte økologiske frø til grønsager

Økologiske frø fra udenlandske forhandlere

Lindbloms Frö De skriver på deres hjemmeside at de har sveriges største udvalg af økologiske frø og udvalget er da også stort.

Runåbergs fröer Svensk hjemmeside med masser af økologiske frø af grønsager og blomster.

Impecta er en svensk hjemmeside med en masse forskellige sorter. Der er kun et mindre udvalg af frøene, der er økologiske, men  deriblandt er der nogle lidt anderledes grønsagssorter. Kik efter mærket med et hjerte og Eko

Tamar organics er en engelsk side med masser af frø og udstyr til den økologiske have

Seedaholic Fra Irland kommer denne smukke og enkle hjemmeside, der er let at navigere rundt i. Der er rigtig mange spændende frø både konventionelle og økologiske, kik efter dem der står ‘organic’ på og har et jordklodesymbol

Laura´s Organics har et stort udvalg af økologiske frø og diverse haveudstyr til den økologiske have

The Organic Gardening catalogue er en engelsk side der har et stort udvalg, dog er alle frøene ikke økologiske.

Seeds of change amerikansk side med en masse økologiske frø af grønsager og blomster

Kings Seeds / Suffolk Herbs er en blanding af alm.,  økologiske og heirloom frø

Thompson & Morgan er nok det engelske frøfirma, der er mest kendt i Danmark. De har et stort udvalg af frø, men deres økologiske udvalg er ikke så stort, men ok. Hvis du tilmelder deres nyhedsbrev vil du ofte få rabatkoder med fri porto eller 20 % rabat

 

Heirloom frø fra Danmark og udlandet
Det er ikke alle siderne hvor frøene er økologiske, men tilgengæld er der rigtig mange spændende gamle sorter på de forskellige hjemmesider. Da det er gamle sorter kan du høste frøene uden at de har krydset sig med andre sorter.

Frøsamlerne sælger ikke frø, men du kan dyrke og høste nogle af deres frø og derved bevare de gamle nordiske sorter.

The Real Seed Catalogue er en engelsk side med en masse gamle heirloom sorter til lækre smagsfulde grønsager.

Thomas Etty med de krøllede bogstaver er der lagt op til en hjemmeside med et fund af gamle engelske sorter.

Her finder du en lang liste over Heirloom frø både i USA og Europa

 

Hvis du har kendskab til andre forhandlere af økologiske frø eller gamle sorter, må du meget gerne sige til og de vil komme på listen.

 


1 Kommentar

  1. Jeg har netop åbnet denne nye webshop med frø og andet til haven. Der er også heirloom, almindelige og økologiske frø. Der er ikke så mange endnu, men der kommer mange nye hver uge. Måske kan jeg få lov at komme på listen? :-)

    Svar

Tilføj kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>