Strikket og filtet

Disse filtede kurve og tasker er mit eget design. De er valket, dvs strikket i 100 % uld og derefter vasket i maskine ved 40-60 grader så de bliver filtet.  Kurvene stives af og tørres over en skål eller kasse, så de får den form man ønsker.

no images were found

6 Kommentarer

 1. kan se vi har samme interesse i domino/valkning.
  nogle virkelig smukke kurve du har lavet….

  Svar
 2. Hej, det er vel ikke sådan at du giver din opskrift på valket skåle, til mig??

  Hilsen Marie

  Svar
  • Hej Marie
   Strikketeknisk er opskriften er fra en af Vivian Høxbros bøger http://viv.dk/Boeger/Boeger.htm Enten Dominostrik eller Dominostrik i farve og form. (jeg har dem ikke selv, men låner dem fra biblioteket) Det er fra en opskrift på en stor taske. Så har jeg selvfølgelig lavet mine egne farvesammensætninger og højden varierer efter hvor mange små dominofirkanter man strikker. Tilsidst dyppes de i en kartoffelmel-vandblanding og tørres over en form.
   Jeg har strikket dem i et tyndt uldgarn herfra http://123knit.com/catalog/index.php?cPath=21_60_82 mener det var på pind 3,5 og mine firkanter var vist på 33 masker.
   Håber at det giver dig lidt hjælp til at gå igang med dem.
   God Sommer
   mvh Pia

   Svar
 3. Hej Pia

  Sikke en dejlig blog du har. Denne side må jeg da helt klart gemme. :-)

  Kan du hjælpe mig med opskriften på tasken ovenfor? Den er super lækker.
  På forhånd tak.

  Mvh Jeanette

  Svar
 4. Hej Pia,

  Jeg er vild med din bobletaske. :-) Vil du fortælle mig, hvordan du laver boblerne?

  Mange hilsner
  Helle

  Svar
  • Hej Helle
   Det er jeg rigtig glad for at høre, det er efterhånden en del år siden jeg strikkede dem, så jeg kan ikke huske det præcise maskeantal. Jeg lavede en strikkeprøve med bobler med forskellige antal masker, som jeg filtede i vaskemaskine. Jeg vil tro den kom op på 5,7 eller 9 masker. Du kan se her hvordan man laver bobler her http://www.garnstudio.com/lang/dk/video.php?id=39
   Mange hilsner Pia

   Svar

Tilføj kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>