jeg er fuld af haveglæde!

Jeg er helt oppe at køre af havelykke. Jeg har en friweekend og det har været dejligt vejr, halvskyet med lidt sol og +8 grader. Lige en tand for meget vind, men for fristende til at blive indenfor.

Jeg har været i haven i dag og lave såbakker og sået følgende stauder og sommerblomster til vindueskarmen:
Hænge Verbena, Alpevalmue (ny), Scabiosa caucasica perfecta, aquilegia Nora Barlow, Kattehale, Heuchra Melting Fire, Lodden løvefod, Zinnea Queen Red lime (ny), Eucalyptustræ, Ridderspore lilac blå tofarvet (ny), fattigmandsorkide (egne frø)

Sidstnævnte stiftede jeg tilfældigvis bekendskab med sidste år.

For et par år siden solgte mit blomstercenter rest blomsterfrøposer til 1,- kr. stykket, så jeg købte bare alt der så en smule interessant ud. Sidste forår gik jeg igennem stakken af frøposer og faldt over Fattigmandsorkide og besluttede mig for at prøve at så den, selvom jeg slet ikke kendte til den. Heldigvis var frøene stadig spiringsdygtige og jeg havde i sommers nogle rigtige fine krukker med denne smukke sommerblomst. Sidste år forkultiverede jeg dem også, men kan ikke huske hvornår, så i år skriver jeg alt ned hvad jeg sår, her på bloggen, så jeg altid kan vende tilbage til det.

Jeg har lagt nogle valske bønner i blød, som jeg vil så i morgen. Desuden satte jeg nogle hvidløg ved min ene rose og blandt jordbærene i staudebedet. ca 3-5 cm dybt og 10 cm afstand. Jeg ved at man burde have sat dem i efteråret, men det nåede jeg ikke, men så disse fed på blomstercentret forrige weekend og der står at de skal sættes marts/april, så nu prøver jeg.

Jeg har i eftermiddags set Gardernes World, det er et BBC program og optages samme uge som det sendes om fredagen.  Det var første program i dette års sæson. Jeg har set det de sidste par år med Toby Buckland som hovedvært, men nu er den gamle kending Monty Don kommet tilbage. Jeg kender ham ikke, men har læst meget possitivt om ham og han har da også en imponerende have, som han viste rundt i og gav masser af havetips. England er lige et par uger længere fremme vejrmæssigt, så jeg blev helt glad over at se det endnu mere spirende forår de har derover.

6 Kommentarer

 1. Ih, hvor er du hurtig ;-) Nu nåede jeg slet ikke, at kommentere dine skønne loppefund. Jeg har selv en passion for tallerkener med blå glasur, når jeg går på loppemarked. De er ikke begyndt her på egnen, men jeg glæder mig også.

  Jeg skal da lige have set det engelske haveprogram. Jeg kender det ikke, så det er et godt tip. Skønt havevejr i dag. Jeg havde desværre ikke tid, men forhåbentlig er der lidt godt vejr til i morgen også.

  Hilsen Ina

  Svar
 2. Ja, det er bare med at sprudle når energien er der :) Der virkelig et eller andet meget poetisk over gamle blå-dekorerede tallerkner. Loppemarked sæsonen går tit først i gang i april, så det var en glædelig overraskelse med dette lille loppemarked allerede nu.
  Jeg har set at du glæder dig til duften af ærteblomster, det gør jeg også, sidste sommer var første år jeg havde dem i haven i større antal.
  Jeg må få lavet et indlæg i dag med alt det jeg glæder mig over og deltage i konkurrencen.

  God søndag
  kh Pia

  Svar
 3. Flot hjemmeside og spændende at læse din blog.
  Jeg glæder mig også til at prøve de valske bønner i år, som skal sættes mellem kartofler, det bliver dog først om en månedstid, når bedene er blevet gjort klar.

  Svar
  • Kære Sofia
   Dejligt at du også er begyndt at blogge, glæder mig til at læse mere og følge med i din fine have.

   Svar
 4. Hejsa. Hyggelig blog du har. Er nybegynder udi i haveverdenen og har opdaget alle de spændende blogs der er. Sikke en tidsrøver ;)).. Skal man købe sig adgang til BBC programmerne. Når jeg prøver skrives der: not available in your area..
  Hilsen Lena fra Håstrup

  Svar
  • Hej Lena
   hvis du ikke allerede har besøgt http://www.haveblogs.blogspot.com/ vil jeg stærkt anbefale det, der er over 60 forskellige haveblogs. Ja, det er virkelig en tidsrøver, men en inspirerende en af slagsen, og har været fantastisk i de mørke vintermåneder.
   For at kunne se BBC programmerne skal du have en engelsk ip-adresse, hvilket er lidt computerteknisk. Hvis du ikke kan eller har nogen til at hjælpe dig med det, kan du søge på youtube og finde nogle klip der er åbne for alle fx dette http://www.youtube.com/watch?v=h-UmPgaBa_g
   God tur i haven
   Pia

   Svar

Tilføj kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>