er ved at få styr på min frøsamling!

I går prøvede jeg at danne mig et overblik over alle mine frø. Det er både stauder, grønsager (masser af forskellige salater) og sommerblomster. Jeg inddeler dem i grupper og putter dem i papirposer (dem fra Søstrene Grenes) i følgende emner: forkultiveres i marts, så på friland i marts, forkultiveres i april,  så i april i moduler til udplantning, så på friland i april, så på friland i maj, så til efteråret.

Når et frø så er sået, kommer det videres i systemet – i en ny papir pose: er sået (skal ikke såes mere i år), skal såes sommeren igennem (mange af salaterne), eller så til efteråret (stauder jeg vil så en gang til)

Det hjælper til at holde orden på alle frøene og sørger for at jeg får sået dem tids nok. Til dagligt står de koldt og mørkt ude i skuret. Få af frøene er købt i år, en del er fra sidste år, flere er selvhøstede (gemmer dem i kaffefiltre)  

Sidste år fik jeg ikke noteret hvornår jeg såede hvad, så i år vil jeg bruge bloggen her, til at lave disse noter.
Hertil morgen fik jeg sået de første frø indendørs. Jeg har sået Knautia macadonia, Scabiosa ochroleuca, Cenolophium denudatum, jeg har ikke brugsvejledning på dem, men da de er stauder regner jeg med at de skal såes nu. Desuden såede jeg Verbena Bonariensis, kæmpejernurt.

Nogle af de mere charmerende frøposer er disse, som jeg købte på Chelsea Flower Show 2009. På frøposen står deres hjemmeside med gamle frøsorter den er meget fin, men mangler dog nogle fotos af planterne, men de har et anderledes udvalg heriblandt også nogle planter til brug til plantefarve 
De frø jeg har er forskellige slags salater.

1 Kommentar

  1. Det lyder, som et fint system. Jeg har mine i kurve og kasser efter nogenlunde samme princip med såtidspunkt. Der bliver også omrokeret lidt i løbet af foråret. Jeg synes, at det er et rigtig hyggeligt indendørs havenørdarbejde ;-)

    Svar

Tilføj kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>