Forsythiaen blomstrer!

Ja, der er selvfølgelig ikke forsythiaen i haven, men en gren jeg tog ind sidste weekend. Den har bare stået i en vase i køkkenvinduet og derved fået lys og varme. Så 6 dage tog det for knopperne til at bryde ud i smukke gule blomster.

Det er dejligt her om vinteren at kunne bringer foråret lidt tidligere frem indendørs. Forsythia og birkegrene plejer jeg at have held med at drive i blomst uden nogen særlige foranstaltninger.  Bare klip en gren af og sæt den i en vase med vand i et vindue i normal stuetemperatur. Efter en uges tid blomstrer forsythiaen, birken kan godt tage lidt længere tid. Her er det ikke blomster, men de fineste lysegrønne små blade der fremkommer. Du kan læse mere i denne artikel om drivning af grene

3 Kommentarer

 1. Det ser skønt ud. Jeg må vist ud og klippe nogle grene til drivning her i weekenden :-)

  Hilsen Vivik

  Svar
 2. Jeg har flere gange prøvet at tage grene ind fra forsytia, men vandet kommmer meget hurtig at lugte. Hvad kan jeg gøre sp det ikke sker?

  Venlig hilsen Inga

  Svar
  • Hvis du skifter vandet hver dag, tror jeg ikke det kommer til at lugte. Jeg plejer ikke at skifte mit vand når det er forsythia (har ikke tænkt over om det lugter) for den blomstrer ofte hurtigt og er kun i blomst i et par dage. Men når det er birkegrene eller pile grene, der kan stå i længere tid kan jeg godt skifte vandet 1-2 gange om ugen.

   Svar

Tilføj kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>