Fantastisk bogkup


Biblioteket havde ryddet ud i natursektion, så jeg fandt en masse fine bøger til kun 50,- kr. for 10 stk. En af bøgerne: “Grønsager – en køkkenhistorie” af Else-Marie Boyhus, ser slet ikke ud til at være brugt. Det kan virkelig betale sig at kikke efter brugte bøger på loppemarkeder, genbrugsbutikker og når biblioteket sælger ud. Selvfølgelig kan nogle bøger være alt for utidssvarende, men tit kan man finde nogle gode opslagsbøger. 
Jeg glæder mig til at dykke ned i “Grønsager – en køkkenhistorie”   Den er illustreret med gamle kobberstik og tegninger og fortæller de forskellige grønsagers vej til køkkenet. Den er krydret med nogle gamle madopskrifter fx denne fra 1755 på Fyldte æg:

Tag hjerterne af fire eller seks hoveder Laduk-salat, kog dem op med syrer, lidt persille, lidt kørvel og nogle champignoner, tryk vandet derfra, og hak det med blommen af hårdkogte æg, kom lidt salt og reven muskat dertil, kom det i en kasserolle med noget smør, og lad det stuves til det er nok, kom så noget sød fløde dertil og ret det an i fadet; det hvide af æggene tillaver man med en anden fyldning af lidt fine grønne urter, og belæg dermed bunden af fadet, og giv det derefter en god kulør med en gloende ildskuffe.”   Det må næsten prøves en dag!

Jeg blev også meget betaget af et par børnebøger, med meget fine illustrationer af blomster og dyr:

Tilføj kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>