Inspiration fra Chelsea Flower Show

De sidste par dage har jeg kikket mine 1854 fotos igennem fra min Chelsea tur i sommers. Efter længere udvælgelse er det blevet til et album på 262 fotos. Det var anden gang jeg var på Chelsea Flower Show og selvom langt de fleste udstillere er de samme, er der rigtig meget at se.
Vi var der fra 8.30-20.00 og så ikke engang det hele!
Show haverne er fantastiske, utroligt at de kan bygge det op på lidt over en uge og så ligner det noget, der har været mange år om at etableres.
Ved alle haverne bliver der delt plantelister ud med latinske navne. Nogle af dem kan du også finde på nettet fx  M&G haven, som du ser til højre. En rosenhave i meget romantisk engelsk stil og den blev også valgt som publikums favorit.

De planter og tiltag jeg vil gøre i haven, inspireret fra Chelsea er følgende:
Jeg vil gerne arbejde mere med den gulgrønne og blålilla kontrast. Jeg såede Lodden Løvefod i foråret og håber at planterne vil give blomst til sommer.

Jeg har i flere år ikke villet ha´ Fingerbøl i haven fordi de er giftige, men efter forrige års Chelsea og engelske haver generelt er jeg overbevist. Så i foråret såede jeg Digitalis purpurea ‘Sutton’s Apricot’ og de blev til fine rosetter i løbet af sommeren. Så mon ikke jeg til næste år har dem i blomst. Synes de er flotte sammen med denne mørkerøde blomst, måske en skabiose?

Jeg må også have fat på disse gule Verbascum eller andre i den gul-orange-ferskenfarvede skala.
I foråret såede jeg Verbascum Phonenicum “Violetta”, så den skulle også gerne komme i blomst til sommer. Men jeg synes nu disse gule med de lilla støvdrager virkelig lyser flot op. Forstår ikke helt det med at man siger, at der er mange, som ikke kan lide gule blomster!

Tilgengæld har jeg haft det lidt underligt med de ferskenfarvede blomster, synes at de er meget tøsede, men jeg må indrømme at jeg bliver draget mod dem. Måske skal jeg til næste år investere i denne rose Lady of Shalott og for at blive ved det tøsede, så mener jeg at det er den bog Anne fra Grønnebakken læser op af i indledningen af tv-serien.

Flere buksbom har jeg også brug for i haven. Desværre har jeg ikke plads til denne flotte bølgede hæk. Jeg har allerede nogle kugler rundt langs græsplænen, men de er stadig meget små. Især nu hvor det er vinter, vil det være flot med flere stedsegrønne planter.
Jeg kan godt lide når buksbom- men er formklippet, så den kan holde fast på alt det frodige vildnis af blomster, jeg forestiller mig i min have.

Der i blandt også denne Mørkerøde tidsel, som jeg så gå igen i flere af show haverne.

I flere år har jeg samlet skår når mit fine porcelæn er gået i stykker. Til foråret håber jeg endelig at jeg finder tid til at lave nogle trædesten i mosaik og måske endda et lille bord.

Uhh hvor jeg dog glæder mig til at komme i haven igen!

3 Kommentarer

 1. Jeg har kikket nogle af plantelisterne igennem. Fingerbølen er Digitalis mertonensis. Den gule Verbascum/kongelys er en Verbascum ‘Cotswold queen’, De afbillede tidsler er mørk: Cirsium rivulare ‘Atropurpureum’ og lys: cirsium ‘heterophyllum’

  Svar
 2. Hej Pia
  Jeg fandt din blog via Danske Haveblogs – jeg glæder mig til at kigge forbi den igen i den nye havesæson. …. og velkommen i klubben”os der kan lide gul blomster” (smiler).
  Prøv at se på min blog Irishaven, hvor du vil se at jeg også har favorit farvekombination gul-blålilla, måske kan du finde lidt inspiration der ! Jeg har har mest af kombinationen blålilla-gul-hvid i min have – hen af sæsonen kommer der også lidt orange. Jeg er dog nu startet med “noget rødt” og et bed med “noget rødlilla”. Jeg har også først startet min blog her i efteråret ligesom dig – jeg glææææder mig så meget til at få fingrene i jorden igen og samtidig følge alle haveblogs i kaffepauserne.
  Godt nytår – hilsen Berit fra Irishaven

  Svar
 3. Den mørkerøde skabiose lignende blomst på fotoet sammen med fingerbøl er en Knautia macedonia.

  Svar

Trackbacks/Pingbacks

 1. Chelsea Flower Show i London - Rejse London - [...] fra Victoria til the Showground.http://www.rhs.org.uk/Shows-Events/RHS-Chelsea-Flower-Show/2012http://findinspiration.dk/435/inspiration-fra-chesea-flower-showhttp://www.eventyrhaver.dk/blog/tag/chelsea-flower-show/Du er måske også interesseret [...]

Tilføj kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>