Cenolophium Denudatum, hvid x-factor

Så er jeg på Moseplassens x-factor konkurrencen igen, denne gang med HVID. Der er mange skønne hvide blomster, og jeg kunne have valgt mange fra haven og fortalt om med glæde, men den mest særlige i min have må være skærmplanten Cenolophium Denudatum. Her ses den først i knop og så i blomst.

cenolphium denudatum en fantastisk staude med hvide skærmblomster   Cenolophium denudatum hvid skærmplanteDet er en staude og kommer troligt igen år efter år. Den er ikke busket forneden så du kan sagens plante den mellem stauder og roser, da den ikke konkurrerer med dem om pladsen.
Både er den smuk i sig selv, men har også den egenskab at den løfter alle de andre blomster og skaber en helhed hvor man kan blive helt rørt. Jeg synes især den er fantastisk i mellem roser, her ser du flere fotos fra min have

Cenolophium Denudatum, baltisk persille

Cenolophium Denudatum i en cootage garden

Cenolophium Denudatum mellem roser

Jeg glæder mig til sommer når jeg igen skal nyde det skønne syn af de hvide skyer mellem roserne. Du kan se flere billeder fra haven hvor Cenolophium Denudatum indgår her
Jeg kan virkelig anbefale dig at få den i haven, den har det der fine romantiske lethed over sig. Da jeg ledte efter den for 5 år siden, var den ikke til at finde, men nu har flere heldigvis fået øjnene op for den og den sælges både som staude og frø, også under det danske navn Baltisk persille, den er dog ikke spiselig.


13 Kommentarer

 1. Riktigt fin. Vacker samplantering.
  Lycka till!

  Svar
  • Tak Marika
   Held og lykke til dig også

   Svar
 2. Tack för tipset! Jag gillar just den typen av växter. Ska försöka få tag i frö till den.
  Lycka till i X-faktor!

  Svar
  • Hvis du ikke finder frø andre steder Ulrika, så har jeg nogle jeg kan bytte med :)

   Svar
 3. Så flott den var! Jeg har få skjermplanter, men setter denne med en gang på ønskelisten :-). Ha en fin kveld og lykke til!

  Svar
  • Ja, det er blevet en af mine yndlings, jeg skal have den flere steder i haven nu :)

   Svar
 4. Så nydelige skjermplante, og den er virkelig flott sammen med roser! Så gøy å kunne lære mer om forskjellige planter rundt om på bloggene nå når Anne har dradd i gang x-faktor!
  Lykke til!

  Svar
  • Tak Rigmor, du har ret at denne konkurrence er en god måde og se forskellige blomster på, særligt i den hvide kategori er der flere der er nye for mig.

   Svar
 5. Den var fin kul med lite nya blommor.Den får jag nog titta lite närmare på.
  Ha en fin och skön fredag
  Lycka till
  kram Meta

  Svar
  • Det skal du gøre Meta, sikker på at du vil blive glad for den :)

   Svar
 6. Så vakker skjermplanter er, både som knupp og ferdig utviklet. Og du har rett i at den gjør seg svært så godt sammen med andre planter. Nydelige bilder. Jeg ønsker deg lykke til og god helg.

  Svar
  • Tak, ja jeg synes virkelig at skærmblomster er så smukke og så kan de passe ind både i en vild og romantisk have samt i en mere moderne have som kontrast til stramme former.

   Svar

Tilføj kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>