Rudbeckia, en gul blomst med x-factor

I flere år har man hørt ‘der er mange der ikke kan lide gule blomster’ Jeg tror heldigvis at det er en saga blot, godt hjulpet på vej af alle de mange skønne haveblogge og hjemmesider, som deler billeder af gule blomster. For via internettet kan man jo få indblik i mange flere forskellige planter end dem man har i sin have eller ser hos naboen eller på planteskolen. Gul er nemlig mange forskellige nuancer, der er de blide cremegule, de limegule, gulgrønne, solskinsgul, gul der changerer med orange og lyserød.

Den blomst jeg har valgt er dog helt traditionel GUL
Lige umiddelbart kan den måske virke lidt for enkel til at have x-factor, men det der får denne foran de andre er at den bare bliver ved og ved og ved.
rudbeckia fulgida, gul solhat blomstrer i efteråret Den står med sine blomster og strutter og skinner som en sol, når alle de andre blomster lige så stille må lægge sig ned. Den blomstrer lige til frosten sætter ind og jeg husker hvordan jeg ikke kunne lade være med at smile hver gang jeg så den. Fuld af energi.

Sidste sommer var første gang jeg havde den i haven. Jeg havde købt den til et plantebyttemarked for 10,- kr (da var den bare en lille samling blade) og havde ingen særlige forventninger til den. Men sikke den bare har blomstret i kolonihaven. Og blomsterne holder også længe i buketter.
Så nu skal jeg have delt den så jeg kan få den hjem i min lille byhave også.
Da den er fra et plantemarked har jeg ikke fuld navn på den, men vil mene det er er en Gul Solhat, Rudbeckia Fulgida

Vil du have inspiration til flere spændende gule blomster til din have, så kik forbi havebloggen Moseplassen og se mere, du kan også deltage med din egen blomst
Læs mere om x-factor konkurrencen for blomster her og se hvilke dage du skal sende en nomineringer til de forskellige farver.


Tilføj kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>