Lyserøde blomster med x-factor

Den norske blog Moseplassen har lige nu en konkurrence, hvor der er fokus på de blomster der har x-factor, dvs de blomster der lige har det der, lidt udover det sædvanlige.
Første opgave er at vælge en rosa / lyserød blomst. Jeg har kigget i arkivet og været forbi mange emner, lyserød er der jo rigtig mange blomster der er. Jeg er nået frem til flere kandidater, såsom purpursolhat, sankt hans urt, tulipanen Angelique eller en af de utallige lyserøde sommerblomster der findes . Jeg var meget tæt på at vælge stjerneskærmen, fordi den holder så længe både i haven og i en vase.

Purpur solhat sammen med sankt hans urt   tulip angelique er en skøn tulipan   lyserød opiumsvalmue   stjerneskærm astrantia

Men mit endelig valg faldt på Akelejen Nora Barlow.
Jeg elsker akelejer, de er så yndefulde og de har det fine vilde look, der passer ind over alt. De er flittige til at så sig selv og der findes et vælg af farvenuancer, fyldte og enkelte blomster.

Nora balow er det rette valg til en cottage garden

Nora Barlow, som jeg har valgt som min lyserøde blomst med x-factor, har en særlig historie for mig. Jeg så den første gang på Chelsea Flower Show 2009, forelskede mig i den og besluttede at den ville jeg have, men da jeg kom hjem til Danmark kunne jeg ikke umiddelbart finde den til salg nogen steder. Året efter var jeg igen til Chelsea Flower Show og igen indgik Nora Barlow i mange af showhaverne, denne gang var jeg opsat på at finde frø af den mens jeg var i England og det lykkedes da også i markedsteltet. Jeg fik den sået og sommeren 2012 blomstrede den første gang i min have. Det var hele ventetiden værd.

nora barlow er ved at springe ud   frø af nora barlow

Jeg synes den er så smuk sådan som den forandrer sig fra det lysegrønne til lyserøde til mørkerøde. Og nu mindes jeg en dejlig tur til Chelsea Flower Show hver gang jeg ser den i haven.

Du kan se de indsendte forslag her og tilmelde dit eget inden i morgen kl. 12
De næste par dage er der fokus på Gul, hvid, rød og orange, blå, grøn og sort. Kik forbi Moseplassen, det er en rigtig god introduktion til mange gode skandinaviske hjemmesider.

Har du lyst til at få inspiration til en grøn og kreativ hverdag direkte i din indbakke pr.mail, så tilmeld dig Find inspirations Nyhedsbrev.
Nyhedsbrevet bliver ikke sendt ud med fast interval, men når der er aktuelle nyheder, tilbud og oplysninger om arrangementer. Du kan være med fra starten og tilmelde dig via dette link


6 Kommentarer

 1. Akleja är en av mina favoriter, och Nora är en primadonna.

  Svar
  • Ja, akelejer i alle mulige varianter er også mine favoritter. Du har helt ret Nora Barlow er lidt a en primadonna :)

   Svar
 2. Det var et rigtig godt valg, og med sådan en dejlig historie. Den (blomsteren) har en særlig måde at vise sin farve på…

  Svar
  • Tak Marie-Eve, jeg må se om jeg ikke kan finde nogle frø til dig, så du også kan få den i haven.

   Svar
 3. Nora Barlow ja, jeg sådde en par av de for noen år siden jeg også, og nå har jeg det morro med å kjenneigjen genene hennes i de mange selvsådde akeleiene. Fin er hun!

  Hyggelig at du er med på konkurransen Pia!

  Svar
  • Tak Anne
   Det er en rigtig fin og inspirerende konkurrence du har sat gang i. jeg så den godt for et par år siden, men da nåede jeg ikke at få meldt mig til.
   Dejligt både at se nye blomster og besøge alle de fine haveblogge i Skandinavien samt at blive opmærksom på sine egne blomster i haven og hvilke der kan noget helt særligt.

   Svar

Tilføj kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>