Gode gaveideer til havefolket

Cottage Gardens en havebutik med lækkert havetilbehørMin have betyder alverden for mig. Det er dér jeg udfolder mig kreativt, bliver inspireret og samler energi.
Og det er jo ikke kun om sommeren, men hele året rundt man tænker have, når man som jeg er passioneret havekvinde.  Haven er altid i forandring, det er en livslang proces, så der er altid noget nyt man ønsker sig, det kan være planter og træer, eller nyt værktøj eller bare noget smukt til haven. Derfor står der altid ting til haven på min ønskeliste til jul og fødselsdag.

Mon ikke også andre havefolk ønsker sig haveting til jul? Derfor undrer det mig at, da jeg fornylig bladrede i et julekatalog fra et stormagasin, var gaveideerne næsten alle tøj, smykker og isenkram. Hvor er gaverne til havefolket? Så derfor har jeg samlet nogle ideer til gaver du kan give til en du ved elsker at gå i haven, eller måske en gave til dig selv.

Lige for tiden arbejder jeg i  Cottage Gardens, en hyggelig havebutik i Maribo, som virkelig er et besøg værd. Billedet du ser ovenfor er fra butikken. Hvis du ikke har en god lokal havebutik, så må du jo ty til nettet og ofte er der kun 1-3 leveringsdage.

Grej til haven

Planterbakker med net fra Ib LaursenInden længe skal vi i gang med forspiringen, skal det være ekstra fint så er der disse dekorative plantebakker med net her

 

 

flora danica printBotaniske print og bøger
De fineste kunsttryk, plakater og postkort med Flora Danica finder du hos Aurea Living Plakater

For et par år siden fik jeg 1 års medlemskab af Praktisk Økologi i fødselsdagsgave, jeg blev rigtig glad for det og har siden selv fornyet det. Så glæd en person med et helt års inspiration med 6 spændende blade fuld af økologi, du kan bestille det her.

Planter og frø til haven
Det kan være lidt svært at putte indpakket planter under juletræet, men ellers er planter jo en fantastisk gave. Især er træer gode til fødselsdage og jubilæum, så man kan huske tilbage hvornår det blev plantet.
Frø kan være lettere at pakke ind, du finder en oversigt over økologiske frø her.

Krukker, potter og vaser
Plantekrukke med lys iDet nyeste i haven er store krukker der lyser i mørket, det ser faktisk rigtig godt ud. I de mørke vintermåneder er det rart at komme hjem til en hoveddør, der byder velkommen med både lys og beplantning. Om sommeren vil krukkerne give tilpas hyggelys på terrassen i de lune aftner.
køb krukken med lys her

udendørs betonkrukker fra House DoctorDet er også topmoderne med beton i haven, hvis du ikke støber selv kan du købe flotte betonkrukker her.

 

sovende pindsvin til at sætte på krukke

 

Hvis man ikke ønsker flere krukker i haven, kan man jo også bare pifte de krukker op man har. Jeg har lige opdaget disse søde pindsvin du kan hænge på kanten af en krukke. Der findes også et kravlende pindsvin, en ugle og en fugl, de er ikke til at stå for. køb det sovende pindsvin her

Havefolk elsker ofte at plukke blomster og bringe dem ind i huset, så derfor er vaser en både smuk og anvendelig gave og man kan altid bruge en ny vase i sortimentet.
grønne og turkise vintage vaserJeg har igennem årene samlet disse fine vaser på forskellige loppemarkeder. Hvis du ligesom mig er vild med grøn-turkise farver, så har Kähler en serie af små vaser du vil elske. Du kan se Kähler Primavera her
Vase der ligner græs fra Normann CopenhagenGrøn er bare en skøn farve til vaser, da det helt naturligt passer til alle blomster. Hvis du er til det naturlige look, så findes der denne sjove vase hvor det ligner at blomsterne er plantet mellem græsset. Køb de fine græsvaser her

Skal det være helt enkelt finder du her en flot hvid geometrisk keramikvase

Havemøbler og ting til udelivet
plaid i 100% uld fra Silkeborg UldspinderiVi flytter mere og mere ud i haven, terrassen er blevet en ekstra stue. Til de sene sommeraftner vil det være skønt at pakke sig ind i en lækker plaid som denne i 100% uld i flere skønne farver


Dette blogindlæg indeholder affiliate link


2 Kommentarer

  1. Sikke et godt indlæg med fantastiske ideer. Tak fordi du deler din passion og haveglæde med os! :) Der kom godt nok flere ønsker på min juleønskesedel efter at jeg besøgte butikken “Cottage Garden”… Og nu lidt flere igen! Jeg er især vild med din ide at give / ønske frø i gave. Det havde jeg aldrig tænkt på før! :)

    Svar

Tilføj kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>