Opskrift på syltede radiser

syltede radiser

De smager simpelthen vidunderligt! Surt, sødt, sprødt og med dejlig smag af dild og en pebret eftersmag. Jeg er helt forbløffet over hvilken lækkerbisken det er, for jeg har aldrig tidligere smagt syltede radiser. Det minder lidt om gammeldags agurkesalat, men er bare mere lækkert, da der er bid i og mere smag. Der er ikke den samme skarphed i smagen, som radiser har når de er friske.

radiser og salat sået sammen

Jeg bruger nogle gange radiser som markør når jeg sår. Her er de sået sammen med salat og har givet skygge til de små salatspirer, men nu skal salaten ha’ lys og plads til at vokse, så i går aftes tømte jeg hele bedet for radiser.

syltede radiser med dild

Jeg kan godt lide radiser, men da de jo er skarpe i smagen, er det jo ikke mange man sådan lige kan spise rå. Så jeg måtte finde på noget og begyndte at google sent i går aftes og fandt denne engelske opskrift, som jeg blev inspireret af og måtte straks gå i gang.

Her får du min opskrift på syltede radiser med dild:
5 dl fintskivet radiser ( ca 30-40 radiser)
1/2 løg
lille håndfuld frisk dild
2 dl sukker
2 dl eddike
1 tsk. salt

radiser madopskriftRadiserne skæres i tynde skiver på ca 1 mm. Jeg brugte ikke endestykkerne, da jeg synes at det var smukkest i hele skiver.
Det halve løg skæres i meget tynde skiver.
Dilden skæres i 1 cm stykker.
Radiser, løg og dild blandes sammen og kommes i et eller to glas alt efter størrelse.
I en gryde varmes sukker, eddike og salt indtil sukkeret er opløst og den lune lage hældes over radiserne. Glasene lukkes og sættes på køl.
De skal som minimum trække natten over. Efter den engelske opskrift skal de spises inden for tre dage, men det er altså heller ikke svært, når de nu smager så godt. I løbet af natten er den røde farve blevet opløst og radiser, løg og lage er nu lyserøde, som det ses på det allerøverste billede.

opskrift på syltede radiserJeg spiste dem til mine rugbrødsmader til frokost. Jeg forestiller mig at de er gode til kylling i stedet for agurkesalat og som tilbehør til grill og til forskelligt pålæg.

De blev simpelthen så gode, at jeg nu skal ha’ sået nogle flere radiser, så jeg kan lave syltede radiser flere gange i løbet af sommeren.

1 Kommentar

  1. De ser lækre ud. Det skal helt sikkert prøves en dag… Tak for tippet :)

    Svar

Tilføj kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>