Dyrk din by i Guldborgsund

højbede i dyrk din by

I eftermiddags var jeg til officiel åbning af nogle dyrkningshaver i Nykøbing Falster. Det er et rigtig spændende projekt som jeg var tilknyttet i efteråret.
Det er et område, hvor 3 boligselskaber har fået etableret nogle dyrkningshaver i samarbejde med Guldborgsund kommune. Det er alle højbede, de er lavet i sibirisk lærk, som er et godt bæredygtigt valg modsat trykimprægneret træ, så det var jeg glad for at se. Hvert boligselskab havde lavet deres design i forhold til højbedenes størrelse og form, dog var alle højbedene lige høje og på den måde var der en fin helhed. Jeg har taget lidt billeder for at give inspirationen videre. På billederne fremgår ingen mennesker, det er bevidst, for jeg vil vise højbedene. Men der var et stort fremmøde til åbningen, både selvfølgelig beboere i området, men også flere som jeg, der havde læst det i avisen og bare er nysgerrige på projektet Dyrk din by.

Et af boligselskaberne har en politik om at når de laver anlæg, skal der gerne indgå kunst, så de havde fået lavet denne skulptur hvor man kan sidde, mødes og snakke mellem sine grønsager.

højbede rundt om skulptur

højbede i dyrk din by guldborgsund

Nogle af højbedene var allerede taget i brug, krydderurter, jordbær og radiser så ud til at være populært i flere af højbedene.

første grønsager i dyrk din by

En beboer/familie lejer et højbed for et år, jeg kender ikke beløbets størrelse, men mener at det er et mindre symbolsk beløb, der dækker vandudgiften og så forpligtiger man sig også til at vedligeholde bedet. Det er også derfor du kan se metal tallene på højbedene. Langt de fleste af højbedene er lejet ud og jeg håber, at der i løbet af sommeren bliver så stor efterspørgsel med ventelister, at der etableres flere bede til næste år, for der er masser af åbne arealer rundt om boligblokkene, der kan bruges til dyrkning.

Jeg synes, at det er dejligt at folk i lejligheder kan få mulighed for at få jord under neglene og dyrke deres egne grønsager. Det er jo ikke kun en personlig forbedring af deres hverdag, men en mulighed for at skabe et socialt sammenhold i boligområdet.

 

Tilføj kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>