Havearbejde i kolonihaven non stop

De sidste tre dage har det stået på have arbejde i kolonihaven og den bare græsplæne er ved at forvandle sig til en frugtbar have. I torsdags holdt jeg familiepåskefrokost/arbejdsdag, det var skønt med ekstra hænder til at grave en masse græstørv.
påskebord dækket op i kolonihavehus
Påskebord dækket op i kolonihavehuset, det ser charmerende ud, selv med plastikservice!
Min datter tog desuden med hjem til mine forældre på påskeferie, så de sidste to dage har jeg bare været i haven alt den tid kroppen orkede.

krydderurtebed
Jeg har plantet dette krydderurtebed, det ligger stik syd, så der er sol hele dagen. Jeg drømmer om et tæppe af timian og her vil der være rette vækstforhold, så jeg glæder mig til om et par år når det dækker det hele. Foruden forskellige slags timian er der også karryurt, purløg, rosenmynte, oregano, citronmelisse, rosmarin og to forskellige salvier og der kommer flere planter, når de er klar til at blive plantet ud.

I går lagde jeg kartofler, satte rødløg og salatløg og såede sommergulerødder, spinat, bladbede, dild, valske bønner (kunne være sået for en måned siden, men jorden var ikke fri for græs før nu), morgenfruer, valmuer, dild og ærter.

Jeg har også priklet sommerblomster og pottet om i drivhuset. Der var ingen rose i kolonihaven, så nu har jeg plantet Buff Beauty, som skulle være stærk og modstandsdygtig for sygdomme. Jeg har også planer om nogle klatreroser, jeg tog nogle stiklnger i efteråret og de skyder fint, så de kan plantes til efteråret.
Jordbærbedet er færdigplantet. Bedet med bærbuske er også snart fyldt op, min mor havde en selvsået stikkelsbærplante med.

Sådan ser kolonihaven ud nu, som du kan se mangler jeg stadig at grave græstørve til venstre i billedet, det er hvor der skal være squash, så der er et par uger endnu, til det stykke skal være klar. Det lange stykke under æbletræet er mit lille stykke eng, her skal græsset vokse langt og der skal være enkelte blomster i mellem, et lille stykke vild natur i haven til gavn for insekterne.

kolonihave design

Tilføj kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>