Jubii… solsorte bygger rede i haven!

solsort bygger rede
Hele morgenen har et solsortepar haft travlt med at bygge rede i redekassen. De flyver i pendulfart med kviste, græs, blade og mudder. Det ser herligt ud, når de spreder vingerne ud og halefjerene op og så arbejder sig rundt i redematerialet, jeg vil tro, at det er for at få den runde lettere lerklinet form. Billedet er desværre dårligt, da det er taget igennem stuevinduet (Som kraftig trænger til en gangs vask, men nu nænner jeg jo ikke at forstyrre fuglene!)

Redekassen er lavet til solsorte, for vi har haft et par før og de fandt dårlige steder at bygge reder, så nu håber jeg at det lykkedes denne gang. Det er vel to år siden vi hang kassen op, og den er også blevet flittig brugt til at søge ly for sne, regn og blæst, men det er første gang de har bygget rede.
Ih, hvor jeg glæder mig til at se at der kommer unger og tænk at man bare kan sidde i sofaen og følge med.

Du kan faktisk også følge med i en havørnerede hjemme foran computeren. Det er Dansk ornitologisk Forening som igen i år viser live fra Havørnereden på Lolland. Der er to nyudklækkede små unger og det er herligt at se hvordan de bliver fodret og passet.

 

 

2 Kommentarer

 1. Pia, hvor ser det hyggeligt ud. Har i selv lavet redekassen? Jeg burde have en masse redekasser i haven. Men når man har tre dræbermaskiner, så har jeg ikke rigtig fået det gjort. Kasserne skal jo helst hænge hvor kattene ikke kan komme så nemt til.

  Sol hilsner fra
  Louise

  Svar
  • Ja, vi har selv bygget den af nogle gamle bræder.

   Vi har også dagligt besøg af flere af nabolagets katte (der var færre katte og kattelorte i min have da, jeg selv havde kat, da jagede han dem alle væk)
   Jeg har et par andre steder hvor jeg også gerne ville hænge op, ved mit skur, men der spankulerer der nogle gange katte på taget, så det er ikke så smart sikkert.
   Dette sted virker sikkert nok, men det er jorden ikke, og i forgårs fandt vi en død solsorte han på terrassen. Jeg håber ikke at det er faren. Moderen har lægget æg i går og i dag, så nu er der to fine æg

   Svar

Tilføj kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>