Tidlig blomstrende hortensia på terrassen

For mig er overgangen fra vinter til forår, når jeg kan købe hornvioler og plante i mine krukker i februar-marts. Men I år er de blevet overhalet af en blomstrende hortensia, som jeg blev fristet til at købe i et supermarked.

Hortensia i krukke i foråret

Det milde og tidlige forår har gjort at jeg turde sætte hortensiaen i en krukke i torsdags, så den har stået udenfor i snart en uge og ser stadig fin ud. Den står på en beskyttet terrasse op af huset, så der er selvfølgelig mere varme og læ. Det har dog været 2-3 grader om natten, men det ser den ud til at klare fint. Hvis de lover nattefrost vil jeg tage den ind og overnatte i skuret. Jeg kan sidde i køkkenet og kikke ud på det smukke syn gennem havedøren, jeg synes at hortensia er så bedårende med de skønne farveovergange på blomsterne.

Hortensia5 Kommentarer

 1. Fantastisk, det har jeg aldrig set i marts. Håber vejret fortsætter.
  Mange hilsner

  Svar
  • Ja, det håber jeg også :) Man kan jo ikke forestille sig at det går hen og bliver rigtig frost vejr igen.
   Kh Pia

   Svar
 2. Det er skønt med det milde forår. Hos mig er der stadig ofte nattefrost, men der ernok lidt mildere på sydhavsøerne ;-)

  Din blog er blevet rigtig fin. Det er altid opfriskende med noget nyt.

  Svar
  • Tak Ina

   Det er nemlig dejligt med noget nyt. Ja, jeg tror sydhavsøerne er næst efter Bornholm stedet i Danmark med flest solskinstimer og så giver kysterne os et varmere dog mere blæsende klima. Min have er beskyttet fra alle fire sider af bygninger og plankeværk, så det hjælper jo også på det :)
   kh Pia

   Svar
 3. Ja, de er smukke – det lyder dejligt!

  Svar

Tilføj kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>