Kolonihaven tager form

Forrige weekend gravede vi det nye design til kolonihaven. Det er et cirkeldesign med bålpladsen som centrum, du kan se mere her på videoen.

Designet er rundt og inspireret af både en mandala og permakulturen.   Prøv at billedgoogle ‘Mandala garden’ og du vil se en masse skønne runde havedesign. Det kan måske give inspiration til et nyt krydderurtebed, hvis man ikke vil ta´skridtet og anlægge hele haven. Som du kan se er vores ikke helt rund, da der jo er et hus og drivhus.

mandala garden

skitse af kolonihaveDet runde havedesign var den første skitse jeg tegnede, da vi overtog kolonihaven i efteråret. Men jeg ville på det tidspunkt ikke begynde at grave, for jeg havde jo hele vinteren til at tegne andre havedesign. Men jeg vedblev at være forelsket i min første skitse og efter vi har fået mærket den af, er jeg også sikker på at den er den rette til denne have. Oftest er ens første indskydelse rigtig.

Designet tager udgangspunkt i en eksisterende bålplads og jeg synes at det er charmerende, lidt ligesom de huse, hvor man har en kakkelovn/pejs i midten af huset og et stort alrum med køkken omkring.  Det bliver det samme her, for med kolonihaven fulgte en stor grill og bageovn, som vi glæder os til at tage i brug her til foråret.

Kolonihaven skal være en brugshave, hvor vi kan cykle ud og høste. Men derfor må den jo gerne være spændende og se flot ud. Bedene bliver en blanding af grønsager, blomster og frugtbuske. Jeg har planer om at have mange forskellige flerårige grønsager og frugter, så det let kan passe sig selv. I år bliver der mange sommerblomster, da jeg endnu ikke har alle de frugtbuske og planter, som der er planlagt i designet. Det bliver en fryd sådan at kunne gå og plukke til store buketter.

kolonihave mandala gardenLige nu er jeg ved at lave en liste over hvilke bede der skal graves først. Nogle skal i brug her i marts, andre først til maj. Det ville selvfølgelig være dejligt at få dem alle gravet nu og så få kørt noget hestemøg på. Men da der er en del kvadratmeter, så er jeg nød til at prioritere.

 

 

Vi har også planer om at bygge et legehus og en sandkasse til vores datter, det er vigtigt at vi alle tre kan hygge os derude. Hun er allerede vild med at løbe på gangene mellem bedene, så det er en god start.
Derudover står et skur / pottebord på ønskelisten, nu må vi se om vi når det i løbet af det første år. Det bliver i hvert fald dejligt at komme derud i weekenden og grave nogle flere græstørv!

 

 

1 Kommentar

  1. Hej, Jeg har netop fundet din blog, og hvor er den fin :) Glæder mig til at se, hvordan det ser ud til næste år også i jeres køkkenhave:) Har bestemt givet mig inspiration til anglægning af vores køkkenhave :)

    Svar

Tilføj kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>