Hvilken bog om økologisk køkkenhave er din favorit?

bøger om økologisk køkkenhave
Jeg har maser af havebøger, både på dansk og engelsk. Det er så skønt at tage dem ned fra hylden, bladre og blive både inspireret og klogere. Men da jeg aldrig har haft en stor have og derved heller ikke en decideret køkkenhave, har jeg faktisk ikke mange bøger kun om køkkenhaver. Så derfor har jeg i denne uge været på biblioteket og lånt alt hvad de havde om den økologiske køkkenhave. Det blev til disse 5 bøger, jeg glæder mig til at kigge nærmere i dem her i weekenden, måske bliver en af dem en yndlingsbog, som jeg bare er nødt til at investere i.
Jeg glæder mig så meget til at lægge planer for min nye kolonihave, det bliver fantastisk at skulle anlægge nye bede med et væld af grønsager og sommerblomster i den store tomme græsplæne.
Jeg vil meget gerne høre fra dig, hvis du har nogen bøger, blade eller hjemmesider hvor du finder masser af gode råd om at dyrke en produktiv køkkenhave og ja, den skal være økologisk.
Men selvfølgelig kan der også være masser af generelle råd om dyrkning af grønsager i bøger om den traditionelle køkkenhave.

 

2 Kommentarer

 1. Det bliver en rigtig dejlig og spændende proces du skal igennem nu du skal til at anlægge din nye kolonihave. Jeg bruger “Økologisk have” af Jens Juhl og Sølva Falgren rigtig meget – ja det er nærmest blevet min bibel ift. køkkenhaven. Men også Camilla Munk Plum har skrevet en super bog om emnet; Camillas køkkenhave.

  Derudover så bruger jeg også nettet. Her her Havenyt.dk, et rigtigt godt sted med utrolig mange oplysninger finde om økologi og det gælder alle områder indenfor økologisk dyrkning.

  Rigtig god fornøjelse med planlægning, drømme og når du rent praktisk skal igang :-)

  Svar
  • Tak Susanne.
   Jeg har rigtig glædet mig til at læse Økologisk have af Jens Juhl og Sølva Falgren. Jeg læste om deres ‘slottet i smørmosen’ i en artikel for flere år siden, og har også for et par år siden købt et gammel rugbrødsskærer, men har ikke nænnet at sætte den på kompostbunken.
   deres hjemmeside er også fuld af information
   http://www.slottet-i-smoermosen.com/

   og Ja Camillas bog må jeg selvfølgelig ha´fat i , tror jeg har lånt den en anden gang.

   kærligst
   Pia

   Svar

Tilføj kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>