Den helbredende have

Se lige hvad der lå i postkassen, da jeg kom hjem fra en dag med kursus i pileflet.

image

En smuk pakke fuld af håb og drømme. Mere præcist 30 poser blomsterfrø!

image

Wow tror aldrig jeg har fået så mange frø før, føler mig meget heldig og lykkelig for at jeg har en ny kolonihave, der kan eksperimenteres i til sommer. Frøene har jeg vundet i en lille konkurrence på facebook. Det var fejringen af, at vi nu er 1000 medlemmer i Facebookgruppen Den helbredende have, en fantastisk gruppe hvor glæden ved haven deles i billeder og hverdagsanekdoter.
Mit bidrag til konkurrencen var dette billede og tekst :

hvid.gul.bordeaux

I forbindelse med 1000 fødselsdagen er her mit bidrag til hvordan haven er helbredende. Som flere andre har jeg også været ramt af stress og depression, hvor jeg var sygemeldt et helt år, det er nu fem år siden og jeg kan nu finde glæde ved sygdomsforløbet i det at det gjorde mig opmærksom på hvor vigtigt, det at rode med planter i haven er for mig og mit velbefindende. Så de seneste år har jeg været så meget i haven, som jeg har kunne finde tid og energi til.
Billedet er en lille oase i min have, som jeg lavede for 2-3 år siden. Muren er nordvendt og skyggefuld, så arealet har i mange år ikke rigtig været brugt, der har mest groet vinca langs muren, et sted uden identitet og anvendelse. Men så fik jeg rejst ‘rosenbuen’ og placeret en bænk, hvor man kan nå den tidlige morgensol til en kop morgenkaffe. Pludselig fik stedet en anvendelse og identitet og jeg kan beskue min have fra en hel ny vinkel og samtidig er det som om jeg sidder midt i et staudebed i øjenhøjde med blomsterne og insekterne summende omkring mig. Det skyggefulde kedelige sted har forvandlet sig til en oase hvor jeg kan sidde og suge det hele ind og samle energi. Det viser at med tid, energi og kærlighed kan et hvert trist sted blive fortryllende, ligesom en hver person kan vokse og udvikle sig fra en dårlig situation til et nyt sprudlende liv.

Hvis du vil se en video fra haven fra samme tid som billedet så kik med her

Her kan du se hvilke blomster der indgår i bedet.

Takker mange gange for frøene, som jeg ved er høstet og samlet med kærlighed af de flittige adm. piger. Glæder mig til at kunne dele masser af buketter ud til sommer, både i real life og på nettet.
Kan klart anbefale Facebookgruppen Den helbredende have, den er fyldt af hjertevarme havemennesker.

1 Kommentar

  1. Tak for din anbefaling, Pia, vi er glade for at have dig med. Det er mine medadministratorere, der fandt på legen og spyttede frø i puljen. Vi håber de bringer endnu mere glæde i din dejlige have fremover!

    Svar

Tilføj kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>