Dyrk din by!

De sidste par uger har jeg været tilknyttet et projekt “Dyrk din by” i afdelingen Plan og byggeri i Guldborgsund kommune. Det er et super spændende projekt, hvor kommunen har deltaget i Realdanias arkitektkonkurence Fremtidens forstæder. Det vindende projekt “Dyrk din by” kan du se her.  Det er nu op til kommunen og dykke ned i projektet og se hvilke af delene, der umiddelbart kan udføres og hvad der skal udvikles videre på. Jeg fik kendskab til projektet via en artikel i lokal avisen i foråret og som kommunen selv nævner der, betragter de vinderprojektet som et idékatalog og det er nu op til borgere og erhvervslivet at bakke op, så nogen af ideerne kan føres ud i livet.

Jeg synes, at det er så mange gode perspektiver ved at dyrke byen. Ikke nok med at man får sunde friske råvarer, der er også helbredsmæssige, sociale og bæredygtige fordele ved at få folk i byerne i gang med at dyrke deres altaner, forhaver, baghaver og fællesarealer. Der kan også dyrkes på tage og vægge, meget er muligt på selv lidt plads

Se bare dette billede fra min terrasse.

dyrk grønsager i krukker på terrassen

På mindre end 2 m2 er der her på billedet både vinplante, rucola salat, orange peberfrugter, tallerkensmækker med spiselige blomster, squash, blåbær, tomater, chili og lidt forskellige krydderurter. Billedet er fra i dag og oser af efterår og høststemning, jeg synes i hvert fald at det både er smukt og anvendeligt.

Der vil komme meget mere med dyrk din by her på bloggen, for jeg har masser af ideer til projekter jeg gerne vil starte op, både i frivillig foreningsregi og i arbejdsøjemed. Jeg kan mærke at jeg virkelig brænder for det her, så kom – lad os dyrke vores by!

1 Kommentar

  1. Det ser virkelig flot ud og er et godt initiativ taget af folk & kommune, og det vil være rigtig gavnligt for dem i fremtiden. Jeg er enig med dig, at det vil ikke kun få sunde friske råvarer, men der er også sundhedsmæssige, sociale og fordelene for folk i byerne.
    http://www.schonherr.dk

    Svar

Tilføj kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>