Hvide, gule og bordeaux blomster

hvid.gul.bordeaux
Lige nu er det farverne hvid, gul og bordeaux, der giver de flotteste plantekombinationer i min have. Jeg synes, at det er et meget lyst og romantisk udtryk disse farver giver, samtidig med at der også er en vis spænding pga kontrasterne.

2013.07.01

Hvid i form af skærme fra stauden Cenolophium Denudatum:

Cenolophium DenudatumGul i form af rosen Tivoli (er jeg næsten sikker på at den hedder):

rose tivoli
Bordeaux i form af Cirsium rivulare Atropurpure, Knautia og fingerbøl:

Cirsium rivulare Atropurpureum

Knautia
Og så bliver de alle kædet sammen af en Verbascum, der indeholder alle farverne.

verbascum
verbascum

Den samme farve kombination er opstået helt tilfældigt her med selvsået valmue og dild blomster mod hvidblomstrende ærter.

smuk køkkenhave

Smukt når naturen og tilfældighederne leger med i haven.


3 Kommentarer

 1. Fin helhed du har skabt med dine farvevalg. Jeg oplever også, at hvidt og gult skal have kontraster at spille op imod.

  Svar
 2. Fantastisk flot have du har. Billederne er bare skønne at sidde og “havedrømme” over. Ved du om den hvide skærmplante kan gro i skygge?

  Svar
  • Tak, Diana. Det er jeg rigtig glad for du synes, jeg elsker også at sidde derude og nyde synet.
   Der hvor skærmblomsten vokser er delvis skygget. Ikke skygget af træer, men af bygninger, så der er kun direkte sollys fra morgenstunden og frem til over frokost. Jeg ved ikke om den kan klare dyb skygge, altså under tætte træer, men jeg vil mene at den kan klare delvis skygge under mindre træer eller bare et par timers sol om dagen :) Jeg skal selv til at prøve den af både mere skyggede steder samt i fuld sol.

   Svar

Tilføj kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>