Smukke og smagsfulde pralbønner

tørret pink pralbønner 'Sunset'
Du kan stadig nå at så bønner. Jeg såede mine sidste mandag, det tog dem ca en uge for at spire og de sidste par dage er de næsten vokset 5 cm i døgnet.

pralbønner i toiletruller

Som du kan se har jeg sået dem i toiletruller, det er fordi de skal såes 4-5 cm nede i jorden og samtidig skal der være plads nok til deres lange rødder.
Om en uges tid vil jeg plante dem ud – hvis vejret vil, for de kræver varme, min 10 grader om natten.
rosenbue med pralbønnerSidste år groede de op af denne rosenbue, det kommer de til igen i år. Jeg har fyldt en god portion frisk kompost i krukkerne, så der er noget nyt jord til dem. Her i foråret har jeg haft spinat i krukkerne og har også sået radiser. Nogle af radiserne lader jeg stå og sætte blomster, som du kan se er de virkelig smukke sammen med pralbønnernes blomster.
pralbønne 'sunset' og radise

pralbønne.sunset
radiseblomst

Radisernes blomster bliver til spiselige frøstande som smager fortrinlig i salat.

radise bulp
Jeg dyrker pralbønne sorten ‘sunset’ det er en dejlig sød og sprød pralbønne og så får den lyse ferskenfarvet blomster, som gør den mere yndefuld. Lad et par af bønnerne hænge til efteråret til de er knastørre, så kan du høste de flotteste bønner, som du så kan dyrke igen næste år.
masser af pralbønner

Når du skal høste bønnerne til spisning -der kommer mange! – så pluk dem når de er 10 – 20 cm lange og smalle, de må endelig ikke blive for store, for så bliver de trævlede. De koges et par minuter, der skal stadig være bid. Mmm glæder mig allerede.

Tilføj kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>