Havens blå bølger

forglemmigej i majLige nu blomstrer Forglemmigej over alt i haven, nogle steder som et brusende blåt hav.
Der er noget vildt og skødesløst over blomsterne, deres lethed med de bittesmå blomster og selvfølgelig også fordi de sår sig selv og derfor popper op helt tilfældige steder, som her op af en mistbænk, gennem fliserne og tilmed i græsplænen.

forglemmigej i havenforglemmigej mellem fliserforglemmigej ved mistbænk

Jeg synes at det ser så sødt ud langs stierne i haven.

forglemmigej på sti

Forglemmigej er en 2-årig plante, første sommer laver den en lille plante, næste forår blomstrer den, sætter frø og visner ned. Når først man har fået en god bestand af forglemmigej i haven skal man ikke bekymre sig om såningen, det klarer den helt selv.
Forglemmigej.MyosotisNår mine forglemmigej begynder at se lidt triste ud og nogle af blomsterne er begyndt at visne, hiver jeg dem op, klipper dem i småstykker og spreder dem rundt i bedene som jorddække under stauder og grøntsager. Derved spredes frøene og dækker den bare jord i bedene. Plantedelene sørger for at holde på fugtigheden og giver det organiske materiale tilbage til jorden.
Jeg lader et par enkelte stå og visne helt ned, så jeg er sikker på at alle frøene modnes, de drysses rundt i haven og resten kommer i kompostbunken.
Man kan sagens flytte de små planter enten i efteråret eller i de tidlige forår.

 
 

1 Kommentar

  1. Der er så meget, jeg gerne vil lære om blomster i haven! Du og din have er virkelig inspirerende Pia. Tak, fordi du deler den med os andre. :)

    Svar

Tilføj kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>