Årets første havedag!

Det er ikke mange jobs i haven i februar, men der er da et par få gode grunde til at gå og rode derude på denne årstid. Sneen forsvandt i onsdags og det er lige over frysepunket, så dejligt at gå i haven og få status på planterne.
I dag har jeg klippet de gamle blade af juleroserne, bladene kan indeholde sygdomme, så de ryger ud i stedet for at komme i komposten.
julerose knopper.februar
Blomsterknopper bliver mere synlige nu når bladene er væk og får derved mere lys og varme til at folde sig ud.
En enkelt er allerede sprunget ud og ser bare så bedårende ud.

julerose.februar
De sidste par år har jeg haft nogle selvsået juleroser / hellebores på vej, i år blomstrer den ene og det ser ud til at være en Stinkende nyserod.

stinkende nyserod
Det passer fint, for det var en af de få planter der var i haven, da jeg flyttede ind for snart 15 år siden, den forsvandt dog efter et par år, så dejligt at nu måske 10 år senere blomstrer en af dens børn!
Og der er flere børn på vej, måske de blomstrer næste år.

nyserod blade

Efterårsbærende hindbær kan også klippes helt i bund nu. Jeg har sorten ‘autumn bliss’ den er jeg rigtig glad for, så i år prøver jeg at lave nogle stiklinger af de grene jeg klippede af i dag. De er klippet til og stukket ned i en potte jord.
stiklinger af hindbærSpændende at se om det lykkes.
Rundt i haven er der masser af forårstegn.
erantis.februarErantiserne blomstrer og vintergækkerne er også godt på vej.
I efteråret plantede jeg en forårsvortemælk:
forårsvortemælk februarDen er allerede så småt i gang med at vokse, jeg glæder meget til at den giver et gul/grønt modspil til min have, der er meget lyserød i maj.
pæon.februarDenne pæon er også på vej op af jorden. De lover frost igen i næste uge, så jeg håber vi får et nyt lag sne, så kulden ikke bliver for slem ved alle de nye spirer.

Tilføj kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>