Vintersåning af stauder

image

I sidste uge nåede jeg lige at så nogle bakker med stauder inden min såjord frøs. Her kan du se hvordan jeg tidligere har beskrevet min såmetode. På billedet kan du se at jeg både skriver navn med blyant og nummer med tush. Blyant kan ikke vaskes af i regnen, men desværre kan træispinden blive sort efter flere måneder udenfor og så kan de ekstra numre hjælpe til at identificere hvad der er sået. Hvorfor så to numre tænker du måske, det er fordi jeg stadig har et par bakker tilbage fra sidste vinter med et enkelt nummer.
Jeg såede også sølvlys som nr. 11.

De fleste af frøene har jeg selv høstet og enkelte har jeg byttet mig til. Frøene kunne jo allerede være sået i efteråret, men da havde jeg for travlt med at passe min dejlig lille datter.
Nu har jeg så endelig fået opdateret min liste over frø til at bytte med. Sig endelige til hvis du vil bytte nogle frø.

Dejligt at tænke på at det snart skal spire og gro ude i haven. Lige nu har vi frost og 10 cm sne of der kommer stadig mere!


1 Kommentar

  1. jeg går og venter på lidt mildere vejr, så fingrene ikke fryser til is, når det går løs med staudesåningen. Jeg kan se, at min metode meget ligner din. Jeg plejer dog at blande lecaperler og vermiculite i såjorden for at gøre den mere luftig. jeg synes nemlig, at den købte såmuld har en tendens til at klaske sammen, når potterne står ude i al slags vejr. Desuden bredsår jeg gerne de frø, jeg har mange af, f.eks. blå valmue, i flamingokasser.

    Svar

Tilføj kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>