Farvestrålende jul

I år skal der være knald på farverne! Det er min datters første jul og derfor skal den selvfølgelig være noget særligt. Hun er dog kun 4,5 måned gammel, så hun kender intet til nisser og dets lige. Men hun er vild med at kigge på farver, så derfor er årets juledekorationer fuld af farver. Pink, limegrøn, turkis, gul og orange er skønne livsbekræftende farver at lege med, men de findes jo ikke rigtig i naturen på denne årstid. Så jeg har måttet ty til plastikblomster! Ikke just noget jeg normalt omgiver mig med, men engang købte jeg på et loppemarked en hel bærepose med lysekranse til en udklædningskjole og nu mere end 10 år efter har jeg fundet dem frem igen.

På sådan en traditionel lysekrans er der ofte 5-6 enkelte små blomster, dem har jeg taget af og nogle fik lidt ståltråd, så de lettere kunne stikkes ind i adventskransen. De forskellige blomster er arrangeret som en guirlande og der er også kommet turkise julekugler og limegrønne palietter for at give lidt bling, som jo er ok her til jul.

Kalenderlyset er pyntet med små pakker, som er kuber bygget af legoklodser og tændstikæsker, der er pakket ind i farvestrålende gavepapir.

Det samme gavepapir går igen i de julegaver der er klar, for så kan de ligge fremme og pynte i ugerne op til jul.


Den pink glasfugl har nogle artsfæller rundt i stuen på en troldgren og her på lysekronen sidder også en.

Julen skal jo gerne være i børnehøjde og i år er børnehøjde lig med gulvet.

 

Så juledekorationer blev lavet på gulvet, mens min datter kunne følge med. Næste år bliver nok noget helt andet når hun kan gå rundt og have fingerene i al ting!

Det er lidt sjovt at tage billeder af årets juledekorationer, især når de er forskellige fra år til år. Sidste år var mit tema natur og kærlighed (jeg var på det tidspunkt gravid og meget få vidste det) her kan du se adventskransen og her kalenderlyset

6 Kommentarer

 1. Åh, bliver helt blød om hjertet. Pris dig lykkelig for at din datter endnu ikke triller rundt, for så rykker tingene hurtigt væk fra gulvet:0)
  Vores ældste blev født i december for seks år siden. ,
  Mindes tiden som meget intens, julestemningen veg en del, men fortryllende at pynte juletræ med spædbarn sovende på sofaen… Børn giver julen sin magi tilbage:0) – om den så i år er mere kulørt end før, ja det er blot begyndelsen…

  Nyd aftenen og din datter.

  Mange decemberhilsner fra Katinka

  Svar
  • Tak Katinka.
   Det må ha været en hel særlig jul i dengang fik. Jeg synes nu at de første par måneder med hende var hårde (hun sov ikke så meget) , så jeg julen er kommet lige på det rigtige tidspunkt for mig, jeg har energi og tid nok til at julehygge og som du også nævner kan hun endnu ikke komme rundt og få de nysgerrige fingre i pynten.
   Men glæder mig nu også til årene fremover hvor hun kan tage aktiv del i julen :-)

   Svar
 2. Skøn datter du har. Og ja børn bringer julens magi tilbage, der bliver meget at se frem til.

  Svar
  • Ja, jeg glæder mig også allerede til næste jul hvor hun kan være mere med :-)

   Svar
 3. Thanks, Pia. It is lovely to be able to join in your activities through your website. I think your wreath and other decorations are beautiful.
  This year I have been trying to find some evergreen foliage for my Advent wreath, but everything dries out very quickly and dies! Ivy isn’t too bad, but still looks tired in a couple of days. At the moment I have Advent Candles without the greenery.
  :)

  Svar
  • It’s difficult for me to imagine Christmas at summer, sun and 35 C
   There must be some native plants you can use for your wreath, even though they might are more on the grey colours. It would be wonderful with eucalyptus leafs, but they are probably not save to place close to candlelights

   Svar

Tilføj kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>