Purpursolhat og Sankt Hans urt danner par!

Den nye hjemmeside havefolket med en masse små artikler til havefolket skrevet af havefolket, har lige nu en konkurrence om stauder der passer godt sammen – det kalder de staudekærester. Du kan læse om konkurrencen her.

Først tænkte jeg på at deltage med mit mix af kattehale og bronzefennikel, som jeg har skrevet om før.

Det er et atypisk smukt par, men ikke et forhold der er helt problemfrit, jeg har i år måtte lege parterapeut – for at blive i terminologien – og beskære bronzefenniklen for at skabe bedre harmoni imellem dem.

Så i stedet har jeg valgt et mere stabilt staudekærestepar, som også er mere klassisk i udtryk.
Purpursolhat ‘Magnus’ og Sankt Hans urt.


Det er begge to stabile stauder, som ikke breder sig. Så når de først er placeret på rette plads i solen, vil de vokse ved siden af hinanden uden at genere hinanden i mange år frem. Det kan man kalde et godt kærestepar.

Purpursolhatten blomstrer først og går fint til Sankt Hans urtens grønne knopper.

I løbet af sensommeren bliver farverne tættere og tættere på hinanden.

Jeg har kun denne ene slags Purpursolhat, men det er en af dem jeg helt sikkert skal have flere af, gerne nogle af de grønne varianter såsom Green Envy og Green Jewel.

1 Kommentar

  1. Let’s know when we get to vote. I visited the site (thanks to Google translate) but couldn’t see where to vote, so I expect that the deadline for entries is today and we vote later on. :) I wonder who I’ll vote for???? :)

    Svar

Tilføj kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>