i fuld gang med at så sommerblomster og salater

Så blev der alligevel en god havedag i påsken. Efter flere dage med blæst og kulde, gav solskin, 6 grader og vindstille vejr jo en fortryllende havedag i går.  Jeg fik både sået indenfor og udenfor.

Indenfor begyndte jeg at så i søndags, da det endelig blev april. Jeg ville også så mine tomater til friland i søndags, men løb tør for potter, så jeg skulle lige lave nogle avispotter, så de blev først sået i går.  Jeg har bl.a. sået: citron hestemynte og alm timian (begge gl. frø fra 2003-4, så jeg tvivler om de bliver til noget), stjerne scabiose, Aus. julerose, Aus. lærkespore, Aus. akeleje, prydtobak, ammi majus, tagetes (spirer allerede), dusksalvie (spirer allerede) røllike credo (spirer allerede), kæmpeverbena og sort slangeskæg.  I år har jeg sået flere forskellige slags tomater, alle til friland og i krukker: Paul Robeson, Siberian, Ukranian Purple, Shady lady, chokolade cherry og 2 peberfrugter: Red patio og orange baby.
Som du kan se genbruger jeg kød og grønsagsbakker og de står i en støvlesnebakke, så der er styr på vandet. Avispotterne laver jeg om et slankt olivenglas.
Staniolskærmen lavede jeg sidste år og den virker fint for alle de planter, der står længst fra vinduet. Ovenlysvinduet hjælper også til med at fordele lyset, så de små spirer ikke skal strække sig sidelæns efter lyset.

Udenfor har jeg i går fået sået mere spislige ting såsom tidlig sukkerært, radiser, forskellige salater, spinat, kinesisk purløg, persille og valskebønner.  I nogle krukker er der allerede radise, salat og spinat spirer fra jeg såede d. 19. marts.  Disse hurtige afgrøder er det med at så hver 14. dag, så man hele tiden har frisk salat.

Jeg har jo ikke en decideret køkkenhave, men har alle mine grønsager i krukker eller rundt mellem stauderne.  Så for at det skal batte noget, er det med at udnytte hele sæsonen og komme tidlig i gang med såning under plastik. Nogle af krukkerne, hvor der er sået spinat og salat, skal der bønner og ærter i til maj.  Det samme gælder de krukker og poser jeg skal have tomater i, de kan også nå at yde en omgang salat/spinat/radiser/tidlige kartofler.  De valske bønner har jeg sået i udplantningsbakker (dem med 10 rum, man køber hornvioler i) så er de lette at plante ud mellem stauderne om nogle uger.  Jeg såede nogle på samme måde for 2 uger siden og de er ved at spire. Dengang såede jeg også nogle her og der mellem stauderne, men det var egne høstede frø, så jeg ved ikke om de bliver til noget.

Mange af mine stauder, der er sået udenfor i okt, januar og februar er begyndt at spire, flere skal jeg prikle om når nattefrosten er forbi. Men indtil da prøver jeg at få noteret alt på mine sålister. Kæresten fik også vendt komposten og begyndte på at grave en større træstub op. Så alt i alt en dejlig havedag

1 Kommentar

  1. Hei!
    Du har virkelig stått på med frøene i dag. Ønsker deg lykke til og håper du får mange flotte spirer!

    Svar

Tilføj kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>