Før og efter billeder af krydderurtebedet

Nok en dejlig forårsdag i går. Jeg var i haven og ordne mit varme krydderurtebed.  Selvom min have kun er på 100 kvm  er der helt klart forskellige zoner i haven. Jeg har et lille skovbed i skygge og så har jeg dette krydderurtebed som vender syd/sydvest og har sol meget af dagen og er tilmed op af en væg og et plankeværk, der giver ekstra læ og varme.
Her er et billede fra før forårsrengøringen:

Efter jeg fik fjernet visne blade, luget ukrudt, fejet og nusset, kom det til at se sådan ud:

Der dukkede en del purløg op, det har virkelig strakt sig mod lyset og er nu over 20 cm højt allerede! Den store grå salvie har jeg haft i en del år og den har tykke grene og ser ud til at have klart vinteren fint. Jeg studser den nok lidt mere, når jeg er helt sikker på at der ikke kommer mere frost.
I hjørnet er en rosmarin, den har været beskyttet af gran igennem vinteren, den ser lidt sølle ud, men måske klarer den sig. I bedet er der også en isop, jeg købte den sidste år og den ser ud til at nyde pladsen.
Mellem stenene på jorden er der foruden de førnævnte purløg, forskellige husløg, fjernelliker og timian, men desværre ser timianen ud til at være gået bort i vinterens løb.  Der er også et par enkelte selvsået forglemmigej, som jeg ikke nænte at luge op. Det blå fuglebad er en keramikskål fra et loppemarked, den har stået i skuret i løbet af vinteren, men nu når der ikke er frost i vejrudsigterne, er den kommet frem igen.
I madam blå sæbe og sodaskålene har jeg plantet hornvioler, det er dog lidt svært at se på billedet.
Det er nu dejligt at få ryddet op i haven, sådan et lille stykke af gangen, fiks og færdigt. Tilgengæld roder det indenfor med frøposer og diverse projekter.

og ja, husk at stemme på mig inden søndag eftermiddag, se nendenstående indlæg :)

3 Kommentarer

 1. Så spennende med så mange urter! En herlig liten plass du har.

  Ønkser deg en fin fag.

  Svar
  • Mange tak skal du ha´
   Der blev ikke meget sol og udendørs havearbejde i dag, men tilgengæld har jeg fået styr på mine frø!

   Svar
 2. Gode billeder.
  Det er kommet til at se rigtig godt ud efter rengøringen i dit krydderurtebed.
  Hvor er det smart med alle de gamle blå køkkenting.
  Tak for kigget.

  Svar

Tilføj kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>