Konkurrence om sammenplantninger

Anne fra den norske blog moseplassen har lavet endnu en konkurrence og denne gang kan jeg nå at være med. Det drejer sig om sammenplantninger og du kan på hendes side allerede se en masse fine og inspirerende forslag fra både danske, svenske og norske havebloggere.

Sidste sommer var en af de største oplevelser i min have denne plantekombination af Kattehale: “Lythrum Salicaria Rosy Gem” og Bronzefennikel: “Foeniculum vulgare ‘Smokey'”
Jeg er vild med kontrasten mellem farverne, det gule og lyserøde og også kontrasten mellem blomsterformen; den gule vandrette skærm mod de lyserøde lange spir. Samtidig har de dog det mørkerødbrune tilfældes; bronzefenniklens stilk og blade og kattehalens uudsprungneblomster.


Begge planter bliver ca 1,5 m høje og er virkelig synlige i haven. De bliver dog aldrig massive, så solen kan stadig filtrere igennem og det ser så smukt ud.
Foruden skønhedsværdien har denne sammenplantning 2 ekstra plusser: Fennikellen er spiselig, jeg bruger den til grønt drys i salat og fiskeretter samt den tiltrækker masser af svirrefluer, som er gode nyttedyr i haven.

Jeg har skrevet om dens omsværmeri før hvor du også kan finde svirrefluelink.
Begge planter såede jeg fra frø i foråret 2010, første sommer var de ikke så høje og veludviklet, men allerede sommeren 2011 var de blevet som billederne viser. Det er begge stauder, så jeg har glæde af dem hvert år fremover. I sommers introducerede jeg en cremehvid Scabiosa ochroleuca, er spændt på at se hvordan den nye makker vil passe ind denne sommer, når den får lidt mere fylde.

6 Kommentarer

 1. Hei! Flott kombinasjon, og plantene og fargene kommer fint fram mot veggen bak. Jeg har også Kattehale i min feriehage, men har aldri tenkt at den kan vokse spredt utover i et bed, og ikke bare i en tett gruppe som hos meg. Jeg skal absolutt bruke den i flere bed! Ha en flott helg!

  Svar
  • Tak, Kattehale hører vist normalt til i vådområder, langs åer eller damme. Nu er denne jo ret ny, så måske vokser den til en større klump, men så vil jeg dele den, så den ikke bliver så massiv – jeg har nemlig kun en lille have.
   Held og lykke med at bruge den flere steder i haven :)

   Svar
 2. Så spennende miks det var, nydelige bevegelser i det første bildet.
  Hyggelig at du er med på konkurranse :)

  Svar
  • Tak, ja de svajer begge to så flot i vinden.
   Hyggeligt at du laver alle disse konkurrencer, så en masse haveglæde og inspiration bliver spredt rundt i Skandinavien :) Tak for det!

   Svar
 3. Veldig flott sammenplanting! Den likte jeg kjempegodt og legger meg den på minne for mulig kopiering i egen hage :)
  God helg! Marit

  Svar
 4. For en spennden kombinasjon, flotte farver sammen.
  Lykke til i konkurransen :-)p

  Svar

Trackbacks/Pingbacks

 1. Sammenplantning: 12 fantastiske finalister, stem frem din favoritt! | Moseplassen - [...] Find inspiration - Kattehale, Lythrum Salicaria ‘Rosy Gem’ - Bronzefennikel, Foeniculum vulgare ‘Smokey’ [...]

Tilføj kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>