Plantorama, Champost, hornvioler, have-tv og haveforedrag

Dagene flyver afsted, nu er det marts – den første forårsmåned.
I fredags var jeg til åbningen af Plantorama i Hillerød. (Jeg er opvokset i Hillerød og mine forældre bor der stadig, så det var oplagt at kikke forbi) Det var jo annonceret som Nordens største indendørs plantecenter! Men jeg må sige at jeg ikke blev særligt imponeret over størrelsen og udvalget. Det er faktisk kun 2 store haller: et med indendørsplanter, havemøbler, cafe, krukker, dyrefoder og udstyr. Den anden hal med udplantningsplanter, jord, frø, løg, store krukker og haveredskaber.  Jeg synes min eget lokale blomstercenter, et par hundrede meter op af vejen, har ligeså meget plads (når man tæller det udendørsareal med) og tilmed et større staude, rose og træudvalg.

Men Plantorama havde dog nogle rigtig gode åbningstilbud, så vi kom da hjem med lidt af hvert! I denne uge har de 3 poser champost for 1 poses pris dvs 69,- kr, så det er da billigt!  Det er især til min mors have, da hun ikke har lige så stor kompost produktion, som jeg har. Vi fik faktisk gjort halvdelen af hendes køkkenhave klar, vendt champost i og dækket med plastik til nye kartofler. Det var jo så skønt solskinsvejr i weekenden.
Derudover fik jeg købt hornvioler, som jeg har plantet ud, som du kan se på øverste billede. Det blev også til lidt læggekartofler, rødløg, dahliaknolde, et par stauder og en ny beskærersaks. Så bare kom an forår – jeg er klar!

Foråret er da også på vej, på Inas blog kunne jeg læse at hun havde både hornviol og anemone i knop, så jeg har også været i haven og se hvad der er på vej og sørme ja, jeg fandt også en enkelt hornviol med knop, resten er dog kun små planter.

og rabarberen stikker også ½ cm op af jorden! Man bliver jo så glad over selv de mindste forårstegn!

Hvis du vil have ekstra haveinspiration så stil ind på svensk tv2 i aften kl. 20 og se The edible garden med Alys Fowler, jeg har skrevet om hende før hun er virkelig inspirerende.

I morgen skal jeg til foredrag med Karna Maj, det foregår her i Nykøbing, jeg glæder mig til at se og høre mere om hendes økologiske have. Jeg læser troligt hendes ugentlige nyhedsbreve for havenyt

6 Kommentarer

 1. Jeg var også i i Plantorama i fredags. Af et indendørs areal at være, så synes jeg, at det var ret stort, men jeg savnede/undrede mig over, at der ikke er et udendørsareal, som i ordinære planteskoler, til netop stauder, roser mm. Men det er vel Plantoramas koncept at alt er indendørs.
  Jeg sidder allerede klistret til skærmen, for jeg glæder mig til at se udsendelsen med Alys Fowler. Og hende Karna Maj gad jeg altså også godt høre – hendes nyhedsbreve er ihvertfald inspirerende med masser af brugbar information. God fornøjelse med begge dele :-)

  Svar
  • Ja, det er nogle store rum, jeg troede bare de ville være endnu større :)
   Udendørs afdelingen var jo fyldt op af rigtig mange stedmoderblomster og alle deres slagtilbud – og tak for det, det er ærgeligt at komme frem og så er tilbudene allerede udsolgt. Måske når det bliver hverdag, kommer der flere stauder og roser i den hal, men jeg vil alligevel foretrække at købe nogen der har stået udenfor og er vant til vind og vejr.
   Håber du nyder Alys og hendes smittende haveglæde

   Svar
 2. Jeg kan desværre ikke se svensk tv, så jeg må undvære den udsendelse.
  I morgen må jeg nok ud at kigge på mine hornvioler om der er knopper i dem. Jeg har så mange spredt over hele haven, men har bare glemt at kigge til dem. Det er også så koldt, at man ikke lige får set det hele.
  Jeg kan høre, at jeg ikke behøver være ked af ikke at kunne komme i Plantorama.
  Hilsen
  Lisbeth
  Høneballehaven

  Svar
  • Mine hornvioler er selvsået hist og pist i haven. Men synes ofte de springer ud noget senere på foråret. Så jeg køber altid nye hornvioler i februar og marts til krukkerne, de kan jo holde til en del frost.

   Det er selvfølgelig en smagssag med Plantorama, jeg har også læst på facebook at mange var meget begejstret.

   Svar
 3. Lige nu tror jeg, at du er til foredrag med Karna Maj. Misundelig, ja der er jeg ;-)
  Jeg har også læst havenyt.dk i adskillige år. Det er en guldgrube af viden om haven, og så med økologiske briller på endnu, så jeg ville også meget gerne have været der. Jeg havde spottet foredraget for læge siden i Havens kalender, men der er lige det praktiske med afstanden ;-)
  Jeg satser også på at komme i haven i weekenden. Der skulle både være tid og godt havevejr.

  Svar
  • Det var et fint foredrag! Det var mest med den traditionelle køkkenhave med store bede, men hun kom da også ind på det som jeg dyrker: i potter og mix af blomster og grønsager.
   Mest inspirerende var at hun loggede ind på havelyst og viste nogle af de haver der var der og de forskellige forum. Det så virkelig spændende ud. Jeg må ønske mig et abonnement til praktisk økologi så man kan få adgang til al den vidensdeling!

   Svar

Tilføj kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>