status på stiklinger af kæmpeverbena

Kæmpeverbenaen blomstrer, ja det er rigtigt!
For en månedstid siden tog jeg nogle stiklinger af kæmpeverbena fra haven. Det er et lille forsøg. De havde overvintret fint i haven, men så var den sibiriske kulde jo på vej, så noget måtte jeg gøre. Så jeg tog/lavede/satte (ja, hvad siger men egentlig?) nogle stiklinger.  Helt præcis lavede jeg 13 stiklinger og 9 af dem er der liv i. Nogle har 10 cm nye skud og som sagt har en af dem en blomst. Når planten skal bruge energi på rødder, burde jeg nok klippe blomsten af, men jeg nænner det ikke.
Da det var udenfor sæson, brugte jeg noget roddanner hormon pulver. Det er ikke altid jeg bruger det (der er ikke miljøadvarsler på det, men jeg vil gerne undgå kemi i haven) men da det nu var udenfor sæsonen tænkte jeg at de nok behøvede noget hjælp. Det har ihvertfald virket.

stiklingerne 1 måned gammel

Nu er mit problem bare, hvad gør jeg nu? Der er jo stadig nogle måneder til at de kan komme ud! På det tidspunkt er de jo nok meget høje og ranglede. Måske skal jeg tage stiklinger af dem…. eller måske ryger de op til mine forældre, der har en havestue, hvor de nok snart kan plantes ud i.

Jeg tog også nogle stiklinger på min ferie i sidste uge, mer om det snart.

1 Kommentar

  1. Sikke en succes…….og tænk at den ene allerede blomstrer – helt forrygende

    Svar

Tilføj kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>