Bliv inspireret med Pinterest.com

En helt ny verden åbnede sig for mig i går! Via facebook fik jeg link til denne artikel af Signe Wenneberg om brugen af Pinterest. Jeg havde ikke hørt om det før, men blev straks bidt af det. Det er bare så let at samle al sin inspiration via denne hjemmeside.


Sådan ser min opslagtavle ud her hjemme i stuen/systuen og sådan ser mine virtuelle opslagstavler ud i cyberspace

Det er netop en virtuel opslagstavle. ‘Pin’ betyder tegnestift og når du er logget på Pinteret kan du oprette forskellige boards = opslagstavler og der hænger du alle de flotte og inspirerende billeder, du finder rundt omkring på nettet. Man kopierer ikke billedet (derfor ingen problemer med ophavsret) (tilføjet: der er tvivl om ophavsret, læs mere under kommentar) Billedet fremgår med angivelse fra hvilken hjemmeside den er fundet, derved kan man også altid finde tilbage til lige netop det blogindlæg/artikel der omtaler billedet.

Det er det, jeg synes er super smart!  Normalt hvis jeg finder noget interessant på nettet, tilføjer jeg det som en favorit, men efterhånden har jeg så mange mapper fyldt med favoritter og de er kun beskrevet med ord. Så det kan tage tid at finde frem til lige præcis det smukke strikket sjal, jeg engang har set opskriften på.  Men på Pinterest kan man let overskue sine billeder og let komme tilbage til hvor man i sin tid fandt dem.

Alle dine boards er offentlige, så andre også kan blive inspireret af dem. Derfor er der allerede masser af smukke og inspirerende billeder på Pinterest, man kan fx søge på emner som Gardening (hovedsproget er engelsk) eller søge direkte på ord.  Jeg søgte fx på stier = path og frem kom en masse smukke fotos deriblandt mange havestier, flere af dem har jeg ‘repinned’ dvs sat på mine opslagstavler. Man kan også søge på en plante som her purpur solhat = echinacea
I går aftes svømmede jeg helt væk i alle de smukke billeder og repinnede (vi har behov for et dansk ord her!) flere af dem.  Derved blev jeg også introduceret for en masse spændende hjemmesider fx denne af jeffrey Bale, der laver smukke mosaikker til haver. Meget passende da jeg gerne vil i gang med at lave noget mosaik her til foråret.
Man kan også vælge at følge nogle personer, der har samme stil som en selv, derved bliver man opdateret med alt hvad de sætter på deres opslagstavler. I Signe Wennebergs artikel foreslår hun nogle forskellige spændende personer.

Kast dig ud i det – jeg synes, at det er fantastisk!
Du kan lave boards med drømmehuse eller helt praktisk med planteideer til en skyggehave. Alt er muligt, du kan ikke andet end blive inspireret.

Du kan oprette en konto her http://pinterest.com/  så kommer man på en venteliste, du kan også spørge mig, så sender jeg en invitation til din e-mailadresse.

15 Kommentarer

 1. Det er også mit yndlingsopholdssted for øjeblikket. Så nemt og faktisk noget jeg har savnet længe. Bogmærker er ligesom ikke det samme…….

  Ha´en god aften
  Birgitte

  Svar
  • Tak for linkene. Af det jeg havde læst om det, var det ikke mit indtryk at copyright/ophavsrettighederne bliver brudt på pinterest. Men det bliver da spændende at følge debatten og se hvad de danske regler er.

   Jeg har bevist ikke lagt nogle af fotosene, jeg har fundet frem til via pinterest på min hjemmeside. Da jeg kun bruger mine egne fotos på hjemmesiden netop for at respektere andres copyright.

   Men det vil da være ærgeligt hvis pinterest ikke kan bruges pga copyright problemer med fotosene, for jeg havde håbet på at jeg fremover skulle bruge det til at holde styr på interesante blogindlæg/artikler/DIYvejledninger som jeg gerne vil læse igen og billederne er kun for at minde mig om dem, ikke til at bruge i andre sammenhænge.

   Svar
 2. Hej Pia,

  Den Pinterest ting synes jeg er en super god idé!! Må jeg få en invitation? Skal jeg først komme på ventelisten?

  Svar
  • er sendt! glæder mig til at se dig dér.

   Svar
 3. Det ser rigtig spændende ud! Du må gerne sende en invitation til mig. Lilly

  Svar
  • Hej Lilly, så er invitation sendt til din e-mailadresse. Held og lykke med det :)

   Svar
 4. Ser spændende ud. Kan du sende en invitation til mig ?

  Svar
  • Så er nvitationen sendt :)

   Svar
 5. Jeg vil rigtigt gerne have en invitation, hvis det er muligt :-)

  Svar
  • Hej Betina, jeg har nu sendt en invitation til din e-mailadresse :)

   Svar
   • Hej Pia, mange tak skal du have :-D

    Svar
 6. hej Pia…vil gerne bede om en invitation til pinterest. På forhånd tak :)

  Svar

Tilføj kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>