Genbrug af toiletpapirruller


Omkring nytår begynder jeg at samle de tomme toiletpapirruller, de skal bruges når jeg sår ærteblomster længere henne på foråret. De har en god højde og størrelse, så det passer med et frø til hver. Højden er vigtig for langroddet planter som fx ærteblomster, derfor er flere begyndt at bruge roottrainers, som jeg også tror er super anvendelige. Toiletpapirrullerne er både en billigere og mere miljørigtig måde, så den vælger jeg dog.
Resten af året kommer toiletpapirrullerne i kompostbunken.

Det er rart at arbejde sig hen mod foråret, for lige nu sner det for første gang i år. Eller sne og sne, det er nok nærmere slud.

6 Kommentarer

 1. Det er da en rigtig god idé, for netop ærteblomsternes rødder har svært ved at blive forstyrret. Jeg ‘stjæler’ helt sikkert idéen, for jeg har et laaaangt stakit, som kunne blive rigtig flot med masser af ærteblomster på. Tak for tippet :-)

  Svar
  • Det er jo en gammel måde, jeg kan huske vi også gjorde det som barn.Udover dem laver jeg en masse avispotter når jeg skal til at prikle andre spirer ud.

   Det lyder rigtig godt med dit stakit fyldt med ærteblomster, det skal nok blive godt!

   Svar
 2. Ja det er da en god ide. Har heller ikke tænkt på, at de kan kommes på kompostbunken. Jeg kommr også kaffeposer og æggeskaller og selvfølgelig køkkenaffald. (dog undtaget kartoffelskræller). Tak for tippet!

  Svar
  • jo de er fine til kompostbunken, du kan også putte æggebakker i (fjern evt. klistermærker). også aviser og papkasser kan komme i kompostbunken (selvfølgelig i afpasset mængde, alt efter hvor meget grønt affald du har)

   Svar
 3. Rigtig god idé med toiletrullerne. Jeg kan også huske, at de blev brugt til lignende formål for mange år siden. Men det er gået helt i glemmebogen hos mig, så det var godt du gjorde opmærksom på det. Roottrainers er lidt dyre ;-)

  Svar
  • Jeg synes også roottrainers er dyre, så jeg har ikke prøvet dem, men har hørt godt om dem. Jeg vil også hellere bruge pengene på frø og planter og så sparer man også verden for lidt plastikproduktion :)

   Svar

Tilføj kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>