besøg i mejsekassen!


Dagens glædelige overraskelse var, at vi så nogle mejser flyve ind i vores mejsekasse.  Vi hang den op tidligt i foråret 2011, men har aldrig set fugle tæt på. Den anden dag så jeg en mejse sidde i hullet, men dog uden at flyve derind, glad blev jeg dog over at de endelig har fundet den.
Det er en fuglekasse med video, så den skal vi ha´ tilsluttet i weekenden. Et roligt øjeblik måtte vi lige lette på låget og tage et billede, for at se om de allerede er begyndt på reden (lige tidligt nok vil jeg tro), heldigvis ikke. Måske har de bare søgt ly for regnen i dag, men forhåbentlig bliver de redebyggere i løbet af foråret. De er ihvertfald flittige gæster på fuglefoderbrættet.
Sidste år havde vi et solsortepar, der valgte at bygge rede et upraktisk sted, og desværre endte det med at de blev forstyret for meget og forlod reden med et par efterladte æg, det var jo sørgeligt. Nu håber jeg at vi år får oplevelsen af fugleunger i haven.

2 Kommentarer

 1. Jeg har også fået en sådan fuglekasse, men ikke fået den op endnu. Glæder mig til at følge livet indeni.
  De øvrige kasser i haven tømmer jeg for snask og lægger lidt tørt græs/blade/mos eller gammelt uldgarn i, så de overnattende gæster kan holde varmen her om vinteren.
  Som regel sidder de parvis for at holde varmen.
  Held og lykke med video-kassen :o)
  Anne Marie

  Svar
 2. Jeg har ikke haft en mejsekasse før og i dag snakkede vi faktisk om vi skulle lægge noget hø i kassen, men blev enige om at de måske selv skal gøre det, så de ikke tror nogle andre er flyttet ind.
  Så planen er at sørge for at de har adgang til godt tørt redemateriale i haven.
  Men hvis du held med at putte lidt lunt i dine kasser, kan det da være vi skal prøve det, når nu vi alligevel skal have kassen ned for at sætte videoen til.

  Svar

Tilføj kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>