Årets første havedag


I dag har det været solskin, vindstille og 3-4 grader, så rigtig dejligt havevejr når man bare har de uldne strømpebukser på! Så jeg har været i haven et par timer og klippet lidt stauder ned samt fjernet lidt kvikgræs (super let nu hvor jorden er så våd).
Det har jo været en meget mild vinter, jeg tror kun vi har haft 2 nætter med frost og ingen dagsfrost.
Men man skal jo passe på med at komme for tidlig i gang med forårsrengøring i haven, da der sagents kan komme kulde og vinter inden det er rigtig forår.
Jeg kan bedst lide at lade staudetoppene stå henover vinteren, både for at beskytte planterne mod sne og frost, men også til glæde for dyrelivet og simpelthen fordi jeg synes at det er flot at se de tørre frøstande med rimfrost på.
Men i dag fik nogle af dem alså med saksen!
Det var Sankthansurt, som allerede står med masser af nye skud og også juleroserne fik de gamle blade klippet af. Julerosen nåede næsten at blomstre til jul, den stod med store knopper til jul, men det var først omkring nytår den sprang helt ud.


Storkenæben Rose Clair har sat en masse nye skud og for at de ikke skal blande sig med de lange gamle stilke, klippede jeg de visne af.

Bronzefennikelen har også allerede skudt meget, så de tykke stængler fra sidste år har jeg nu klippet væk.

også Lodden løvefod skyder godt til, den nænte jeg dog ikke at klippe endnu.

Da det har været så mild en vinter er der stadig et par blomster i haven

her er det Morgenfruer


og her en enkelt Knautia macedonia

Efter jeg havde luget for ukrudt og klippede de gamle frøstande væk, fik planterne et lag kompost omkring sig, så der stadig er lidt dyne til dem hvis vinteren kommer.

Jeg fik også klippet et par forsythiagrene af til drivning indenfor, så mon ikke de er i blomst om et par uger.

Forårsløgene pibler også op og både erantis og vintergæk er næsten i blomst, mer om det snarest!

Tilføj kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>