konfekt fra haven

I sidste uge lavede jeg kvædekonfekt efter denne opskrift på kvædebrød af Camilla Plum. De er nu skåret i stykker og rullet i perlesukker. Jeg købte en japansk kvæde busk i foråret, men kvæderne er desværre ikke fra den, for den fik ingen i år! Den fik masser af blomster, men da jeg havde plantet den i en krukke, er jeg ikke sikker på at den har fået optimale vækstforhold, så her i efteråret har jeg fundet et lille sted til den i haven. Så nu håber jeg at jeg kan høste kvæder næste år. Konfekten her er lavet af bare 2 købe pærerkvæder, de vejede ca 600 g og ialt brugte jeg ca 500 g sukker. Det er blevet til en passende portion på næsten 100 tern konfekt.

Mine lavendler i haven har stadig et par blomster, så jeg prøvede Claus Meyers “Lyse honningtrøfler med lavendler” fra hans gamle kogebog Året rundt i Meyers køkken.  (opskriften er også gengivet her) Jeg brugte dog hvid chokolade istedet for den lyse, det gjorde dog at massen bliver ved med at være lidt blød.  Istedet for at rulle kugler tyllede jeg den i små konfektforme, det synes jeg ofte er lidt lettere end at snaske med trøffelmassen.
De kunne dog godt smage mere af lavendel, enten skal der dobbelt så meget i, eller også er det fordi blomsterhovederne ikke er så smagsfulde her om vinteren – de duftede ellers kraftigt. Så måske skal jeg huske at tørre nogen til sommer.  Jeg kunne godt forstille mig en sommerlagkage med flødeskum blandet med den hvide trøffelmasse, det vil være honningsødt og blomsterlækkert.

Du kan stadig lige nå at stemme på mine julekager, se forrige indlæg.

2 Kommentarer

 1. Kvædekonfekt minder mig altid om min barndom hvor vi i haven havde et kæmpestort og meget gammelt kvædetræ (ikke en busk, selvom de også er dejlige). Af de smukke frugter lavede min mor kvædekonfekt, men hverken min søster eller jeg brød nu os ret meget om det. Gad vide om jeg ville kunne lide det nu som voksen.

  Mange december hilsner

  Svar
  • jeg tror du vil kunne lide det, vores smagsløg forandres hele tiden. Frugtig på en sødlig frisk måde.
   Jeg brugte noget af det (uden perlesukker på) til noget kød stegt som vildt og det var rigtig lækkert.
   Håber virkelig at jeg kan høste næste år.

   Svar

Tilføj kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>