Har syet mig en tehætte


Nu da jeg er arbejdsløs, går jeg jo herhjemme og får nye vaner. Før blev det måske til en enkelt kop te når jeg kom hjem fra arbejde eller om aftenen. Men nu laver jeg det i en tekande i stedet for i koppen, så behovet for en tehætte opstod og nu har jeg endelig fået syet en.
Den er syet 100 % i genbrugsstof. Det pink retrostof er fra en dækserviet, det grønne fløjl er fra et par gamle bukser og det turkise stof er en dug, det ternede for og det bordeaux fløjl er stofrester. Alt sammen købt i genbrugsbutikker og på loppemarkeder. Ja, selv sytråden er fra en genbrugsbutik. Det eneste nye er pladevat som den er fyldt ud med.
Jeg kan godt lide at genbruge gamle stoffer af flere årsager; de er ofte af god kvalitet, der er noget unikt over de gamle mønstre, jeg synes de fortjener at komme til liv igen og så vigtigst af det hele selve genbrugsideen. Det er vigtigt at bruge noget igen i stedet for bare at smide det ud og købe nyt. Især tekstilindustrien er utrolig forurerende, så alt hvor vi kan bruge tingene flere gange i stedet for at producere nyt er meget vigtigt for miljøet.

Jeg har designet den meget enkelt. Bagsiden er også af det turkise stof, men den bliver alligevel lige piftet op af tutten foroven og så overraskelsen, at den er fyldt med et farvestrålende for. Jeg glæder mig til at tage den i brug i dag.
Jeg har været på biblioteket og låne en masse syblade, så nu når der ikke er mere havearbejde, vil jeg bruge vinteraftnerne på syning – glæder mig til at komme i gang.

1 Kommentar

  1. Hvor er det en pæn tehættte! Jeg deler din holdning til genbrug og synes, at du har haft en meget heldig hånd med at skabe noget nyt og lækkert af brugte ting, der trængte til nyt liv :-)

    Svar

Tilføj kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>