Strikket Street Art

 “Tree cozy” af Carol Hummel 2005, Billedet er lånt herfra

I går besøgte jeg en veninde og vi snakkede om et street art projekt hun har under opsejling. Derved kom vi selvfølgelig også ind på de street art former jeg synes er sjove, og som jeg kunne forstille mig selv at prøve en dag. Det er hvor man bruger garn, ofte strikket eller hæklet, som en lidt mere varm og taktil input til street art også kaldet Yarnbombing Her er forskellige inspirerende links jeg er faldet over på nettet.
En af de første på banen var Magda Sayeg og hendes blog KnittaPlease Derudover en anden inspirerende Blog med yarnbombing
Hvis man google søger på billeder med yarnbombing kan man også se alverdens sjove input, så som cykler eller tankvogne indpakket i strikket og hæklet klude.
Jeg kunne også godt tænke mig at bladre i denne bog om yarnbombing
Jeg synes, at det er spændende når man lader sig inspirere og bruger byrummet aktivt som fx her hvor Juliana Santacruz Herrera har fyldt sprækker i gaden med tekstil.
Det er også helt fantastisk, når det kommer op i stor størrelse med tekstilkunstneren Carol Hummel  Her er der nok ikke længere tale om Street Art, da det er blevet til større kunst installationer, som formentlig ikke lige er kommet op i nattens mulm og mørke.

Den anden street art form, jeg rigtig godt kunne tænke mig at prøve af, er guerilla gardening – mer om det en anden dag.

Tilføj kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>