Cafeliv og lokale råvarer på Lolland-Falster

Alt for sjældent går jeg på cafe og får en kop kaffe eller går ud at spise på restaurant. Især her i provinsen har det knebet med cafelivet i mange år, så det er jo med at bakke op om de mennesker der tør kaste sig ud i branchen.  I dag har jeg nydt en dejlig frokost på en hyggelig lille restaurant i Nykøbing F sammen med en veninde. Restauranten Czarens Hus kan varmt anbefales, den har fornylig skiftet ejer og hun vil nu til at bruge så mange lokale råvarer som muligt og der er alligevel en del forskelligt at vælge imellem her på sydhavsøerne. Fx er det en fornøjelse at man kan vælge hvilken æblesort mosten skal være
Det er bare ærgeligt at mange af disse lækre fødevarer, som der er nusset godt om, er for dyre ift min økonomi – ærgeligt at hvad der egentlig bare burde være standarden for danske råvarer, går hen og bliver en luksusvare.
Men skønt var det, og vi endte også med at få kaffe på en anden cafe, nemlig Vandtårnet, som drives af den lokale produktionsskole. Et sted fyldt med god ung energi og kreativtet.

Tilføj kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>