Tone i tone kombinationer i haven i disse dage


Jeg kan godt lide at arbejde med kontraster så som lyserød/lilla mod gul eller lys og mørke. Men det er nu også fascinerende når nogle planter bare matcher farvemæssigt, så min have er en blanding af begge. Øverst ses en orange daglilje sammen med rosen Flora Danica. Der er flere kombinationerne der ses her i juli-august:

Rosen Peace changerer flot i lys gul og lyserød,

ligeledes gør phlox Sherbet blend


En selvsået rød havemælde passer fint med den mørke skt. hans urt


Her det klematis President sammen med Anisisop

2 Kommentarer

 1. Dit orange match er rigtig skønt !
  Ja, man bliver nogen gange helt positivt overrasket over et par gode match eller et par gode kontraster i bedene. Jeg er ofte lidt tilfældig i min måde at få plantet på, så nogen gange skal nogen helt grelle sammensætninger ændres og andre gange får man bare nye ideer til sammensætninger af farver og former ved at gå og se på bedene.
  Jeg er ved at lade op til “efterårs-flytninger” :o)
  Hilsen Berit

  Svar
  • Ja, flere af mine tone i tone sammensætninger er også tilfældige, for tit planter man jo mens planterne er små og uden blomster. Det orange mix er helt nyt. Jeg har haft dagliljen stående et par år uden at den har blomstret og jeg vidste ikke hvilken farve den ville blive. Da den så blev knald orange-brun var jeg meget i tvivl om jeg ville have den stående i haven, da den ingen medspillere havde. Men så sidste weekend faldt jeg tilfældigvis over en fin orange rose, mest pga at dens duft. Da jeg fik den hjem i haven, så jeg jo at den nu kunne spille op til dagliljen, som herefter får lov til at blive i haven.
   kh Pia

   Svar

Tilføj kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>