video med pindsvinet der spiser i haven


Som nævnt tidligere så vi forleden dag for første gang vores pindsvin i år. Efterfølgende holdt jeg øje med de indgangshuller fra vinterhiet i grenbunken, og sørme om hun ikke bor der. Utroligt at vi ikke har lagt mærke til hende før. For i dagtimerne ligger hun ofte og sover med hovedet stikkende ud, nogen gange åbner hun lige øjnene og kikker på een når man pusler i haven, men sover trygt videre. Hun er bare så nuser!

Kæresten har for et par dage siden lavet denne foderstation til pindsvin. De skal kravle fladt ind under en gammel kommode for at komme frem til maden. I den ene skål er jordnødder og tør pindsvinefoder i den anden skål er kattemad fra dåse. Der er lagt en glasplade over, da det er tanken at sætte et natkamara op til at filme når de spiser. Maden blev sat ud ved skumringstid. Næste morgen gik kæresten spændt ud for at se om der var spist noget, glad kom han ind og fortalte at der var blevet spist og han kunne endda bevise hvem det var, da gæsten stadig var under  kommoden, som det ses her:
Siden da har hun fået ny mad hver aften. Især jordnødderne er hun vild med og kattemad fra dåse. Måske bemærker du at der ikke er vand ved foderet, men det er der så tilgengæld i en skål tæt på boet og flere steder rundt i haven. Jeg bruger små skåle eller ovale fade, som den let kan komme til. HUSK: INGEN MÆLK TIL PINDSVIN!

I går aftes, da vi indviede de nymalede havemøbler, puslede det pludselig ved foderet (foderstationen er kun 1 meter fra bænken), heldigvis var kameraet med og vi fik optaget denne video:

skålen til højre var endnu ikke fyldt op med dåsemad, så der måtte den gå forgæves.

I starten kladte vi den for Ham, men nu tro vi det er en Hende efter kæresten fik set på en engelsk side at i haver er det tit hunner der bor, da det er mere beskyttet og hanner vælger tit parker. Desuden ser hun også noget tyk ud bagerst på maven, så måske er hun gravid.
Så nu håber jeg at hun holder sig fri for biler og hunde og vi får lov til at følge med i hendes liv fremover.
Her er nogle gode links hvis du vil læse mere om pindsvin.

Pindsvinevennerne i Danmark har en fin hjemmeside, hvor du også finder oplysninger om hvad du skal gøre hvis du finder et pindsvin i nød.
Naturhistorisk Museum har en masse fakta om pindsvin
BBC har en god hjemmeside med forskellige videoer med pindsvins levevilkår.

3 Kommentarer

 1. Sikke en skøn video med pindsvinet som spiser :-) Den ser sund og rask, og sulten ud :-) Tusind tak fordi du delte den med os.

  Svar
  • Ja, er den ikke skøn! Vi har været lidt bekymret, da den har været ude om dagen, men den ser nemlig sund og rask ud. Så vidt vi ved er der ikke kommet nogen unger endnu, så måske er det alligevel en han.

   Svar
 2. Hej

  Nu har dit oplæg nogle år gammelt.

  Men helt oplagt i den varme sommer vi har, der bevirker pindsving tørster og sulter.

  Pindsvin kan ikke tåle kattemad fra dåse.

  Det skal være tørkost killingfoder, der er mest protein i, som de har brug for.

  Svar

Tilføj kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>