let sommermad: Kylling med tunsauce og nektariner


I dag har været en rigtig dejlig solrig sommerdag, jeg har knoklet en masse i haven, så det måtte fejres med lækker sommermad på terrassen. En af mine sommerfavoritter er denne lette salat, inspireret af den klassiske italienske ret vitello tonnato

Her er hvad jeg brugte til 2 prs.:

2 kyllingebryster koges 20-30 min i vand med peberkorn, salt og evt laurbærblade eller løvstikke.
Masser af grøn salat, gerne også ruccolasalat – har stadig en masse i haven :)
2 faste nektariner
1 lille rødløg

Tunsauce:
1 ds tun, 1 par teskeer kapers, et par fed hvidløg, en god skvat mayonnaise, lidt suppe som kyllingen har kogt i.
det hele hakkes/blendes sammen i en minihakker og smages til med salt, peber og citronsaft.

På et fad lægges et tykt lag salat, ovenpå kogt kylling i skiver hvorpå tunsauce hældes over. Nektariner i skiver anrettes rundt om og der pyntes med rødløg og evt bronzefennikel og spislige blomster, her er brugt citrontagetes.
Der serveres groft brød eller brune ris til.

Tilføj kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>