Rom

Forrige uge var jeg i Rom til Verdensmesterskabet i Othello, du kan læse mere om spillet her. Foruden to koncentreret spilledage blev det også tid til lidt sightseeing. Så mens oplevelserne stadig er tæt på, vil jeg lige nedfælde dem, billedserie kommer senere.
Essensen af Rom er gåture blandt masser af fontæner og monumenter, terrakottafarvede huse med blågrønne skodder, gamle lamper, flotte detaljer, tagterrasser, klatreplanter og altankasser. Solskin, kage, cappuccinoer og lækkert mad

Vi boede et stykke uden for centrum og i nabolaget fandt vi en aften en fantastisk lækker vegetarisk restaurant. Jeg fik en himmelsk pastaret: store hjemmelavede ravioli fyldt med ricottaost i en citronsauce med orange græskartern (tror det var hokaido) og en smule rødløg og så er det jeg ikke kan huske om det var salvieblade eller mynte…. Citron og græskar var den gennemgående smag, som var så fin og let som jeg aldrig har forbundet med en pastaret før.

Vatikanmuseet var det eneste museum vi besøgte, men det var også stort nok til at man kunne bruge mange dage derinde, vi havde kun et par timer til rådighed. Højdepunktet skulle selvfølgelig være det sixtinske kapel, men selvom det var flot, var rummet fyldt med mennesker og sure italienske museumsvagter der klappede og råbte Silenzo hver 3. min. Faktisk kan oplevelsen være mere storslået her! Men tilgengæld var der så mange andre smukke sale med ægyptisk samling, skulpturer, mosaikgulve, gobeliner og malerier i det uendelige, virkelig en smuk oplevelse.

Tilføj kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>