De smukke fingerbøl “Sutton’s Apricot”


En af årets større haveglæder var at jeg endelig fik fingerbøl i haven.  Jeg såede dem tilbage i foråret 2010, da de er 2 årige planter. Men det er jo også noget af det dejlige ved havearbejde -nemlig forventningens glæde, at se et frø blive til en blomst, nogle gange tager det bare et par måneder, andre gange flere år.
Disse Fingerbøl er sorten Digitalis Purpurea Sutton’s Apricot.  De blomstrede fint i juni og passede så fint ind i haven med deres lyse ferskenfarve. Flere steder klippede jeg blomsterstanden ned, da den var afblomstret i håb af at de kommer igen. En enkelt stor plante har jeg haft stående til at sætte frø. I dag har jeg så høstet frøene, spredt flere rundt i haven og sået et par bakker. Ved ikke om de kan nå at komme så meget igang her sidst på sommeren, så de blomstrer næste år,  men jeg håber.

Tilføj kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>