Årets første skål salat

I går plukkede jeg en hel skål salat, som du kan se på billedet er det en blanding af forskellige salater: 2 slags grøn pluksalat, rød pluksalat, rød havemælde, spinat, radiser og et par hornvioler som ekstra pift.
Havemælden har jeg haft plukket af tidligere til brug som spinat i varme retter. Dejligt med spiseligt ukrudt!
Det er også nu krydderurterne bugner. Jeg kunne plukke en hel skål persille, citronmelise og citrontimian, det blev hakket sammen med lidt ramsløgblade og løvstikke og blandet med flødeost og så fyldt i et kalkunbryst stegt i ovn – lækkert!
For nogen som har en stor køkkenhave med 5 meter persille er det sikkert hverdagskost, men for mig er det luksus sådan at kunne gå ud at plukke i haven. Jeg har jo ingen decideret køkkenhave, kun nogle krukker, og ellers plantet her og der mellem stauderne og persille er rigtig god som kantplante. Men alligevel kan jeg dagligt i denne tid plukke godt af krydderurterne.
I går sad jeg faktisk i toget på vej til arbejde og skrev op hvad jeg har af spislige planter i min lille have på 100 kvm, jeg kom forbløffende op på over 50 planter (flere hvis jeg regnede de forskellige sorter med også). 21 af dem er flerårige det er især frugter og krydderurter. Resten er 1-og 2-årige grønsager, krydderurter og spislige blomster. 
Det synes jeg sørme at godt gået når der samtidig også skal være plads til smukke blomster til buketter som denne jeg plukkede i søndags af  tulipaner, spansk skilla, italiensk skilla (tror jeg nok), perlehyasint, forglemmigej, judaspenge og spanskkørvel. Jeg kan godt lide skærmplanternes vilde look, men spanskkørvel holder ikke længe i en vase. Derfor har jeg i foråret sået Cenolophium denudatum en russisk skærmplante, der skulle være bedre i buketter.

6 Kommentarer

 1. Det er imponerende, at du har over 50 forskellige spiselige planter. Men det er smart, at du planter dem i staudebedene. Jeg har selv haft samme planer, men er ikke kommet igang med det endnu, så det er dejligt, at du giver lidt tips videre :-)

  Kalkunsteg fyldt med krydderurter lyder mums :)

  Svar
  • Jeg har planer om at fortælle mere om det og jeg tager også en del billeder, men jeg er ikke så hurtigt til at få lagt dem ud. Så snart kommer der flere tips :)

   Svar
 2. Tænk at du kunne plukke til en hel skål salat. Det er kreativt. Jeg kunne sikkert også, men jeg er slet ikke nået dertil endnu ;-)
  God idé, at have køkkenurterne blandt stauderne.

  Svar
  • Jeg kunne nok ikke have lavet en hel skål fuld af én slags salat, men når man tager lidt af den ene og den anden så ender det jo op alligevel. Mange af køkkenurterne er jo super flotte og passer fint ind mellem stauderne. Glæder mig også til at se mere til din køkkenhave den ser jo også kreativ ud med blomster.

   Svar
 3. Fantastic! It’s wonderful to be able to keep up with how your garden is going – better still that I can see it. Thankyou for taking photos of your salad and your floral arrangement. Flower arranging is not something I have learned to do. Flowers look wonderful in the garden, and less wonderful after I have put them in a vase. I made a wall hanging with flowers on it, so I got a florally gifted friend to come and arrange them on the background! It looks great!
  love,
  anne.

  Svar
  • Nice you have a florallly gifted friend (didnt knew that word) to help you. I think its a good start of the day to look out at some beautiful flowers.

   Svar

Tilføj kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>