Nye mørkerøde stauder

I lørdags cyklede vi ud til en lille special planteskole Stovby Stauder ca. 10 km fra Nykøbing. Trods vinden var det en god tur i dejligt solskin og lysegrøn skov. 
Her ser du hvad jeg hjembragte.
2 stk Salvia nemorosa ‘Caradonna’ og 1 Cirsium rivulare ‘Atropurpureum’, (rød tidsel) som åbenbart ikke kan frøformeres. Disse planter bestilte jeg i vinters, pudsigt nok søgte jeg land og rige rundt efter dem på nettet, overvejede endda at få dem sendt fra England, og så ender det med at jeg finder dem lokalt.  De 2 stauder er inspireret fra Chelsea Flowershow 2010 og jeg glæder mig virkelig til at se dem i blomst nu til sommer.
Jeg kikkede lige hjemmesiden igennem inden jeg tog derud og blev selvfølgelig fristet til lidt ekstra: en anderledes phlox ‘Sherbert blend’ der er lys rosa med gulgrøn kant og japansk persille ‘Cryptotaenia japonica’  Sidst nævnte måtte jeg lige lave research på og fandt ud af at den er skyggetålende og plantede den derfor i mit skovbed, ved siden af en rødlig bregne den kan matche.  Jeg er meget interesseret i at få flere spislige og skyggetålende planter i haven. I min søgen fandt jeg denne blog med mange flotte mørkerøde planter  Jeg kan godt lide de mørkerøde planter, da de giver bedet en ekstra dramatisk effekt.  Hvis man er til de dybrøde farver har netop Stovby Stauder et stort udvalg.

1 Kommentar

  1. Det ser rigtig godt ud! Elsker vi ikke allesammen at købe nye planter…

    – Ungersvenden

    Svar

Tilføj kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>