Vinterforberedelser

Fra på onsdag lover DMI frost både nat og dag, så i dag har vi været i haven og lavet de sidste vinterforberedelser. Så nu kan vinteren bare komme an!

Langt de fleste af mine krukker lader jeg stå ude om vinteren.
Krukkerne er klodset op, så vandet bedre kan løbe igennem, så der er mindre sandsynlighed for at de frostsprænges. Her er brugt nogle glasurprøver i keramik derudover bruger jeg potteskår – man kan også købe fancy små keramikfødder på planteskolen, men når jeg kan finde noget ligeså velfungerende gratis vælger jeg det.

Komposten bliver sigtet for de værste grene, det gør ikke noget at den er lidt grov til vinterdækning. Især roserne og klematiserne får en god gang kompost, derudover bliver det spredt rundt om stauderne og et par nye æbletræer. Jeg har i efteråret også lagt nogle mirakelblomsterknolde -når jeg slår dem op på nettet, siges det at de ikke kan overvintre, men den hollandske sælger sagde at de havde stået på friland i -20 grader i Holland sidste vinter, så jeg prøver at lade dem blive i jorden ved at give dem et beskyttende lag kompost. Rosmarin og den brogede salvie får også sort dyne på.

Om foråret kan man jo hurtig blive ivrig med at plante ud i bedene, ofte har jeg det problem at jeg ikke kan huske præcis hvor mine hostaer står, da de skyder meget sent, så derfor stiller jeg disse klatrestativer over dem om efteråret, så jeg ved hvor jeg ikke skal grave.

Jeg har slukket for det udendørsvand og desuden har jeg tømt alle mine glas og keramikfade jeg har haft stående rundt omkring i haven med vand til fuglene, de er pakket ned og ind i skuret. Tilgengæld har jeg sat et par plastictallerkner ud med vand. Jeg ønsker mig et godt fuglebad i granit, jeg kan have stående ude hele året.

Der er stadig lidt blomster tilbage i haven endnu. Morgenfruer står her og der som små sole og desuden er der at par flotte hortensiaer.  
Med te i et termokrus nydes havearbejdet lidt længere i kulden.

   

Tilføj kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>