det spirer og gror i vindueskarmen!

Flere af mine stauder og sommerblomster er klar til at blive priklet om, de har faktisk allerede 2-3 bladpar. Men det bliver først i weekenden jeg får tid til det. Indtil da må jeg i gang med at lave nogle avispotter!  Det drejer sig om Zinnea Queen Red lime, Eucalyptustræ, Ridderspore lilac blå tofarvet, fattigmandsorkide, Knautia macadonia, Scabiosa ochroleuca og Cenolophium denudatum. Der er stadig nogle såbakker der står med sort jord, men med lidt tålmodighed kommer de vel også.
Jeg havde en intention om at skrive her på bloggen hvergang jeg såede noget og hvergang det spirede, men jeg har ikke kunnet følge med. Men her er en lille update:
20/3 sået pluksalat, radiser, dild og spinat i mine store zinkkrukker udenfor
22/3 lagde jeg læggekartofler i 2 af mine krukker (har sat dem ind i skuret de nætter, der var nattefrost)
27/3 såede jeg følgende i udplantningsbakker indendørs: toscansk grønkål, icebergsalat (spirede i dag) 2 slags tomater, alm gul solsikke, italian white solsikke og forårsløg. Samt noget mere dild og purløg udenfor i potter.
28/3 såede jeg rød og grøn pluksalat i en stor potte i mistbænken, håber på tidlig salat.

Halvdelen af de valske bønner har vokset sig store – der er god energi i sådan et stort bønnefrø! Min plan er snart at flytte dem udendørs et par timer om dagen, så de kan vænne sig til det og så plante dem ud om et par uger. De skulle være meget mere hårdføre end de traditionelle bønner.

2 Kommentarer

  1. Det er herligt med alle de spirende planter i vindueskarmen. Jeg mangler også, at få priklet en del. Jeg mangler også at så alle sommerblomsterne og tomaterne. Jeg plejer at vente til april for jeg har ikke drivhus, så de skal på friland.

    Hilsen Ina

    Svar
  2. Ja, mine tomater skal også på friland og har også læst at man så skal vente med at så til april….men nu var det jo næsten april ;o)
    Kan du anbefale nogle gode frilandssorter? sidste år havde jeg Gardners Delight, den gentager jeg i år og prøver også Tigerella for første gang.

    Svar

Tilføj kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>