så kan spirerne bare komme an….


For ikke at få ranglede småplanter, der strækker sig efter lyset, har jeg i dag lavet denne skærm. Lyset bliver reflekteret og derved virker det som om, det kommer fra begge sider.
Det er en papkasse der er sprættet op og beklædt med alufolie / sølvpapir.
Bakken er en sne-støvlebakke, som jeg har købt et par stykker af i Netto her i vinter. Det gør det let at vande. Jeg har yderligere en bakke, der skal op foran skærmen.
Allerbagerst er der nogle spirer af fattigmandsorkide, som allerede er blevet for lange. Heldigvis har jeg frø nok til at så en omgang mere, hvis de mislykkes.
Alle mine spirebakker starter på køkkengulvet foran glashavedøren og kommer ovenpå når de er spiret, for her er det lige lidt koldere.


2 Kommentarer

 1. Det ser spændende ud med sølvpapirskærmen. Jeg kommer til at tænke på eks-svigermor, som i tidernes morgen sad sådan på terrassen for at solen skulle brune mere! Ved ikke om det virkede. Du må fortælle om din skærm virker.
  Jeg flytter også rundt i huset på mine små spirer. God idé med sne-støvlebakken.

  Hilsen Ina

  Svar
  • Jeg er ret sikker på at skærmen virker – den ville nok virke bedre hvis mit staniol ikke var blevet så krøllet under limningen. Jeg så hvordan man lavede den i et engelsk haveprogram for et par år siden. Jeg har også læst et sted at man kan stille hvidt papir eller hvidt karton op til reflektion, jeg går udfra at et spejl vil være helt ideelt.

   Svar

Tilføj kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>